Kenan Mak için

Kültür/Sanat Haberleri —

Kenan Mak Öykü ve Şiir Yarışması

Kenan Mak Öykü ve Şiir Yarışması

  • stanbul Özgür Örenci Meclisi (SÖM), Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde okuduğu sırada 3 Mayıs 1998 tarihinde katledilen öğrenci Kenan Mak adına öykü ve şiir yarışması düzenliyor. Bu yıl ilki düzenlenen yarışma, dil ve kültür kurumları ile devrimci gençlik örgütlerinin dayanışmasıyla organize ediliyor.

MIHEME PORGEBOL

Yarışmaya ilişkin gazetemizin sorularını yazılı olarak yanıtlayan Kenan Mak Öykü ve Şiir Yarışma komitesi, “Yarışmayı kültürel soykırıma karı, asimilasyon ve hafızasızlatırmaya karı hem kültürel deerleri yaatmak hem de Bolu Abant zzet Baysal Üniversitesi örencisi Kenan Mak arkadaımız ahsında kampüslerde katledilen ve kaybettirilen tüm sıra arkadalarımızın mücadelesini sürdürmek, onların anısını her an hafızalarda diri tutmak için düzenliyoruz” dedi. Üniversiteleri özgür-özerk, anadilde eitim veren; cinsiyetçi ve eril zihniyete karı bilimsel ve kadın özgürlükçü kurumlar haline getirmek için mücadele ettiklerinin altını çizerek, “Bu mücadeleyi daha da büyütmek ve yaymak amacıyla yarımamızı balattık” dedi.

31 Mayıs’a kadar

Kürtçe ve Türkçe dillerinde eser kabulü yapan yarışmanın sonuçları, bu alanlarda çalışma yürütüp araştırmalar yapan kişiler ve kurum temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildikten sonra açıklanacak. Katılımcılar, eserlerini 31 Mayıs 2024 tarihine kadar kenanmakanisina@gmail.com mail adresine gönderebilecekler. Ayrıca, eserler deerlendirildikten sonra yarımanın kazanan eserlerinin yanında katılan tüm iir ve öykülerin okunacaı “Kültürünle Bütünle, Mücadeleyle Özgürle” temalı bir ölen gerçekletirilecek. iir ve öykü kategorilerinde yalnızca birer eserin kazanacağına dikkat çeken komite, “Şüphesiz kaleme alınan her iir ve öykü bu çalımayı amacına ulatıracak ve arkadalarımızın mücadelesini her zeminde yaatacak birer araç olacaktır” ifadelerine yer verdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.