Nadire ve Vatfa’nın katillerine ağır ceza

Kadın Haberleri —

Kadın eylemi

Kadın eylemi

  • Antalya’da Nadire Güzelçolak’ı katleden İbrahim Güzelçolak, yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet veren mahkeme, cezada indirime gitmedi. 

Antalya’nın Döşemaltı ilçesinde 19 Eylül 2023’te İbrahim Gözelçolak, evli olduğu Nadire Güzelçolak’ı ateşli silahla katletmişti. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, Nadire’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Katil ise gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle katil İbrahim Güzelçolak hakkında “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talebiyle dava açıldı.  Davanın Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu katil ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Nadire’nin çocukları, katilin en ağır cezayı almasını istedi.

Doğumdan iki gün sonra katletti

Mêrdin’de ise evli olduğu Vatfa Ecevit’i (26) doğum yaptıktan iki gün sonra kesici aletle katleden katil Mehmet Uyanık Ecevit hakkında düzenlenen iddianamede “Eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve annesi Nebahat Ecevit’i yaralaması nedeniyle “üstsoya karşı silahla kasten yaralama” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen katil, dört yaşındaki çocuğunun istismar edildiğini öne sürdü. Ancak yapılan incelemeler ile izlenen kamera kayıtları kapsamında çocuğun istismara uğramadığı ve katil kendini aklamaya yönelik savunma yaptığı açığa çıktı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Failin yargılanacağı davanın ilk duruşması 23 Temmuz’da görülecek. ANTALYA

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.