İşgalci zalim ama korkaktır

Haberleri —

Habertürk gazetesinden Güngör Karakuş’un haberine göre Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, 1 Ekim’de ilçelerde görevli askerlere “Personel Ailelerinin İkamet Durumu” başlığıyla bir yazı göndererek, güvenlik uyarısında bulundu.

Başka bir yere emredildi!

Yazıda, “Silvan, Hani, Lice, Kulp ve Dicle İlçesi’nde, dışarıda ikamet etmekte olan personel ailelerinin, güvenlik nedeniyle daha güvenli olan başka bir yere gönderilmesi emredilmiştir” ifadesine yer verildi.

Kuzey Kuzey Kürdistan’ı kapsıyor

Ayrıca çatışmaların yaşandığı ‘Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde (Kuzey Kürdistan) görevli askerlere, “Personele ve Ailelerine Yönelik Emniyet Tedbirleri” başlığıyla, ailelerini bölgeden götürmedikleri takdirde sorumluluğun kendilerinde olacağına dair belge de imzalatıldı.

İşgalci gettoları

İşgal güçlerinin halktan izole gettolarda yaşaması emredilen belgede şu ifadeler yer aldı: “Bu kapsamda; askeri gazino veya lojmanlar dışında ikamet etmekteyim. Kardeş aile uygulamasından bana gösterilen askeri gazino/askeri kışla gibi tesislerden yararlanmak istemiyorum. Bölgedeki terörle ilgili gelişmeleri biliyorum ve takip ediyorum. Dışarıda kalmayı emniyetsiz olarak değerlendiriyorum ve dışarıda ikamet etmeye devam edeceğimi kabul ve beyan ediyorum. Kişisel emniyet sorumluluğu şahsıma aittir.”

Birlik içinde kalın!

Gazeteye konuşan Genelkurmay yetkilileri, Türk ordusu personelinin güvenliği ve yeterli sayıda lojman olmadığı için ailelerinin bölgeden uzaklaşmaları yönünde tedbir alındığını doğruladı. Üst düzey bir askeri yetkili, gerilla korkusuna dikkat çekerek, “Lojman yokluğu nedeniyle personelin barınma imkânları yetersiz. Personelimiz mecburen birlik dışından ev tutuyor ve bu da can güvenliği açısından risk yaratıyor. Askerlerimizi, ailelerini gönderip birlik içinde kalmaya davet ediyoruz” dedi.
Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (EMUZDER) Başkanı Esef Merdoğlu, “Lojman hakları yüzde 5. Subayların yüzde 60, astsubaylarınsa yüzde 35” dedi.
Türkiye Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser ise “Asker ailelerinin ivedilikle lojman grupları oluşturularak oralara taşınması lazım” ifadesini kullandı.
Sorunun sadece lojmanla halledilemeyeceğini söyleyen (eski) kontrgerilla Mete Yarar ise “Askeri ve polisi birliğin içine hapsedemezsiniz. Şehir güvenliğinin sağlanması gerekiyor” dedi.

Saray’ın savaş sözcüsü: Ateşkes yok savaşa devam

Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın danışmanıyken Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı yapılarak savaş kliğinin sözcülüğüne getirilen Yalçın Akdoğan, Türk medyasında yer alan KCK’nin çatısmasızlık ilan edeceği yönündeki haberler üzerine konuştu. Savaşa devam edeceklerini, buna konsantre olduklarını söyleyen Akdoğan, kimin ne dediğinin önemi olmadığını belirtti.
Yalçın Akdoğan, Erdoğan ailesinin patronajındaki “A haber” kanalının canlı yayınında konuştu. Son dönemde çok başarılı operasyonlar yaptıklarını, üstelik hukuk içinde kaldıklarını ileri süren Akdoğan, KCK’nin bütün tezlerinin, startejilerinin çöktüğünü iddia etti. Akdoğan, “Terör örgütü büyük bir bozgun yaşıyor. Bundan dolayı, onların ateşkes dediği, bizim eylemsizlik dediğimiz böyle bir çağrı... ‘Çatışmalar olmasın, seçim güvenliği etkilenmesin...’ Bu tamamen kandırmaca ve numara. Bunlar, bu örgüt sıkıştıkları zaman hep bu yola başvuruyor. Ya bir bozguna uğradılar ve sıkıştılarsa, kış üslenmesine geçiyorlarsa veya siyaseten HDP’nin işine yarasın diye, bu tür taktik açıklamalar geçmişten bu yana yapıyorlar ama bunların kıymeti harbiyesi, inandırıcılığı yok. Devlet, operasyonlara netice alıncaya kadar devam edecek, yaz, kış fark etmez operasyonlar devam edecek” dedi.

Akdoğan, “Devlet bu aşamada Öcalan’la görüşmeye devam ediyor mu?” sorusu üzerine, “Bizim konsantrasyonumuz, terör saldırlarını ve silahlı unsurları bir şekilde tasfiye etmeye yönelik güvenlik operasyonlarıdır. Onun ötesinde ‘Kandil ne diyor, HDP ne diyor, öbürü, beriki ne diyor?’ Kimin ne dediğinin artık kıymeti harbiyesi yok” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

paylaş

Haberler


   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.