2. Paris katliamı protesto edildi

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • 2. Paris Katliamının yıl dönümünde Fransa’nın başkenti Paris’te merkezi bir gösteride bir araya gelen Kurdistanlılar gerçek faillerin cezalandırılmasını istedi.

Kürtler ve dostları, Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın katillerinden hesap sormak için, katliamın gerçekleştiği Paris’in Gare du Nord’da yürüyüşe geçti.

Fotoğraflar belediyeye asıldı

Kurdistanlılar ve Kürt dostları, Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden Evîn Goyî, Sanatçı Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın katillerinden hesap sormak amacıyla Fransa’nın başkenti Paris’te yürüyüşe geçti. Kitle, katliamın yıl dönümü dolayısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren katliamın gerçekleştiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi ve yürüyüşün başlangıç noktası olan Gare du Nord’da toplanmaya başladı. Paris 10. Bölge Belediyesi de 9 Ocak 2013’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile geçtiğimiz yıl katledilen aktivistlerin fotoğraflarını belediye binasına astı.

Fransız siyaseti yürüyüşteydi

Yürüyüşe, Paris 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard, Sosyalist Parti Paris Senatörü Rémi Féraud, Fransa Komünist Parti Sözcüsü ve Paris Senatörü Ian Brossat, Fransa-Kurdistan Dayanışma Derneği Başkanı Pascal Torre, Fransız Boyun Eğmeyenler Hareketi Paris Milletvekili Danielle Simonnet, Yeşiller Partisi Paris Milletvekili Julien Bayou , 19. Paris Belediye Başkan Yardımcısı François Béchiequ, Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Divan Başkanı Murat Ceylan, Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nden Fatoş Göksungur, Fransa Demokratik Kürt Konseyi Eşbaşkanları Xane Akdoğan ile Şahin Polat ve şehit ailelerinin yanı sıra binlerce Kurdistanlı katıldı.

Kitle, Garê du Nord'dan kortejler oluşturarak sloganlarla yürüyüşe başladı. Yürüyüşü Fransa’dan yerel ve ulusal basın da takip ediyor. Paris Katliamı, Avrupa'nın birçok merkezinde de protesto ediliyor. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.