1 Mayıs’ta alanlarda olacağız

Yurt Dışı Haberleri —

Ufuk Berdan

Ufuk Berdan

  • Almanya’nın Frankfurt kentinde 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. 1 Mayıs; Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) platform bileşenleri ve birçok insiyatif ile ortak yapılacak.

 

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) adına gazetemize konuşan Ufuk Berdan 1 Mayıs kutlamaları için "Koşul ne olursa olsun taleplerimiz öncelikli olacak ve  mücadele birliğimiz daha da güçlü olacak" dedi.

Berdan, konuşmasının devamında şunları belirtti: "1 Mayıs kutlamaları bu sene, ikinci kez, olağanüstü pandemi koşullarında gerçekleşecek. Pandemi koşulları gerekçe gösterilerek işçiler işten çıkarıldı, çalışanların emek ücretleri düşürülerek, alım güçleri azaldı ve evden çalışma adı altında şirketler daha fazla kâr elde etti. Bizler Avrupa’da bir çığ gibi büyüyen ırkçılığa, faşizm yandaşlarına, otoriterleşen burjuva ve politik iktidarlara, patronlar lehine saf tutan hükümetlere ve faşizan örgüt, partilere karşı demokrasi, sosyal adalet ve özgürlük mücadelemizin taleplerini meydanlarda, haykıracağız.

Rojava devrimini, savunacak ve uluslararası dayanışmayı yükselteceğiz. Politik tutsakların sesi olacağız. Eğitim, sağlık, konut, barınma, beslenme, doğal kaynakların metalaştırılmasına karşı gelerek, herkesin bunlara ücretsiz erişim hakkını isteyeceğiz.

Frankfurt’ta enternasyonalist birlik adına, Interbündnis (Filistinli Tutsaklar ve Aileler Örgütü) , MLPD, ATİF, Yeni Kadın, YDG, ADHF, SYM, SAMIDOUN, ADKH, İran Komünist İşçi Örgütü, Kürt Toplum Merkezi ve AGİF örgütleri olarak proleter devrimci bir blok oluşturarak 1 Mayıs kutlamasında yerlerimizi alacağız."

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.