• Nisêbîn’de şehit düşen oğlu Abdülselam Değer’in (Kendal Qoser) kemiklerini 10 yıldır arayan Leyla Değer, ilçede kurulan taziyeye oğlunun fotoğrafıyla katıldı.

 

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde 16 Ağustos 2015 ile 14 Mart 2016 tarihleri arasındaki yeniden işgal saldırılarında katledilen 30’a yakın kişinin cenazeleri, aradan geçen 10 yıla rağmen ailelerine verilmedi. Bu ailelerden biri de 18 Mayıs 2016’da şehadeti açıklanan Abdülselam Değer’in (Kendal Qoser) ailesi. 10 yıldır DNA eşleşmesi olmadığı gerekçesi ile oğlunun cenazesine ulaşamayan anne Leyla Değer, oğlunun kemiklerini aradığı Nisêbîn’de 10 yıl sonra yas tutabildi. MEBYA-DER öncülüğünde Nisêbîn’de kurulan taziyeye katılan Leyla Değer, yanından getirdiği oğluna ait fotoğrafı da masaya yerleştirerek, ailelerin acısına ortak oldu ve taziyeleri kabul etti. 

Leyla Değer, talebinin oğluna ait bir mezar olması olduğunu söyledi. Değer, şunları söyledi: “Sonuna kadar onun davasının takipçisiyim. Aradan geçen yıllarda cenazemiz olmadığı için yasımızı da kuramadık. Burada masalarda yer alan fotoğraflardakilerin hepsi benim çocuğum. Üç gün boyunca bu acıya ortak olacağım. Nisêbîn’e ayak bastığımda içinde kıyametler kopuyor ve ‘Kendalım neredesin?’ diye bağırmak istiyorum. Aileler birbirine omuz vererek bu acının yükünü paylaşarak acıyı hafifletebilir. Bugün Nisêbîn’de kurulan taziye hepimizin taziyesi. Hepimizin acısı birdir. Onları unutmamamız gerek.”