12 Kasım’da onurumuzu korumaya

Yurt Dışı Haberleri —

DÜSSELDORF

DÜSSELDORF

  • Avrupa’da 12 Kasım Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü ilan edildi. KONGRA-GEL, KCDK-E ve KON-MED, “OPCW'nin sessizliğine ve üç maymunu oynayan uluslararası güçlere karşı gerillanın çığlığı ve nefesi olmak için" Almanya’nın Düsseldorf kentinde 12 Kasım’da yapılacak merkezi yürüyüşe katılmaya çağırdı.

"Gün, onuruna ve geleceğine sahip çıkma günüdür" vurgusuyla kimyasal saldırılara karşı 12 Kasım'da Düsseldorf'ta düzenlenecek merkezi yürüyüş için KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı tarafından, "Kimyasal silahlara karşı sessizliğin kırılması için, 12 Kasım'da Düsseldorf’ta çok güçlü ve heybetli bir katılım ile sesimizi ve gücümüzü birleştirelim" çağrısı yapıldı.

Seferberlik ruhuyla

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ve Birleşmiş Milletler (BM) gibi kurumların kimyasal silahlar ile zehirlenmiş gerilla görüntülerine rağmen sessizliklerini sürdürdüğünü hatırlatan KONGRA-GEL (Kurdistan Halk Kongresi) Eşbaşkanlık Divanı, "Uluslararası kurumların sessizliğinden destek alan Türk hükümeti kimyasal saldırılarını arttırıyor. Yüz yıldan beri Türk devleti ile karşılıklı çıkarlar temelinde kurban edilen Kürt halkının bir kez daha kurban edilmesine fırsat vermeyeceğiz. Yurt dışındaki Kürt kurumları, Türk devletinin yürüttüğü kimyasal savaşa karşı ortak tutum koymak için 12 Kasım’ı "Avrupa'da Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü" olarak ilan ettiler. Kimyasal silahlara karşı sessizliğin kırılması için 12 Kasım’da Düsseldorf’ta çok güçlü ve heybetli bir katılım ile sesimizi ve gücümüzü birleştirelim. Görmeyen gözleri ve duymayan kulakları açmak için o gün tüm halkımız ve dostlarımız seferber olmalıdır" açıklamasını yaptı.

Onurumuza sahip çıkma günü

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından açıklamada ise, işgalci Türk devletinin Kürt özgürlük gerillası karşısında çaresiz ve güçsüz kalarak insanlık suçu sayılan kimyasal silahlara sarıldığı vurgulandı. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Kürt halkı olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Soykırımcı Türk devleti emellerine ulaşmak için işgal saldırılarını her türlü yönteme başvurarak sürdürüyor. Dünya doktorlar birliğinin çağrısı olan bağımsız bir heyetin gerilla alanlarında inceleme yapma talebi Türkiye’nin üyesi olduğu OPCW’de cevapsız kalmış, BM, NATO ve Avrupa Konseyi sesizlikleri ile Türkiye’nin kimyasal kullanmasına olanak sunmaya devam etmektedirler. Gün onurunu ve geleceğini sahiplenme günüdür. Gün herkesin TC’nin kimyasal silah kullanımına karşı Zap, Avaşîn ruhu ile mücadeleyi yükselterek, kimyasal gaz kullanımını durdurma günüdür. Özgürlük gerillasının nefesi olmak için 12 Kasım'da Düsseldorf'a amasız ve gerekçesiz akın etmeliyiz. KCDK-E olarak 12 Kasım’da halkımızı bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla Düsseldorf’ta on binler olmaya çağırıyoruz."

Kobanê’de yaptığımız gibi

Yürüyüşe katılım çağrısı yapan kurumlardan Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) ise yaptığı açıklamada, "Kurdistan ve bölge halkların deerlerini ve geleceini koruyan özgürlük gerillasına kimyasal saldırı bizleri nefesiz ve geleceksiz bırakmaya dönüktür. Özgürlük ve eitlik deerlerini yok etmek isteyenlere karı OPCW ve ilgili kurumları harekete geçirmek için Kobanê’de olduğu gibi halkımız ve dostlarımızın kararlı mücadelesiyle olacaktır. Avrupa’daki tüm Kurdistani örgütleri "Li Hemberî Çekên Kimyevî Roja Greva Netewî Li Derweyi Welat" perspektifiyle 12 Kasım gününde Düsseldorf’ta olmaya çağırıyoruz" denildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.