14 Temmuz anmaları: Takipçileri olacağız

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa’nın birçok merkezinde 14 Temmuz Ölüm Orucu Direnişi'nin 40. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi. 

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Almanya’nın Hamburg, Düsseldorf, Heilbron ve Kassel kentleri ile Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyosu, Bordeaux, Toulouse, Reims kentlerinde yapılan anmalarda Zap, Avaşîn ve Metîna’daki şehitler anıldı, direniş de selamlandı. Hamburg DKTM’de Şehit Aileleri Komisyonu tarafından düzenlenen anmada konuşan Mehmet Hayri Durmuş’un kız kardeşi Ayten Durmuş, abisinin ve yoldaşlarının şehadetlerin acısı kadar onurunun da büyük olduğunu belirtti. Durmuş, ”Gerek aile olarak gerekse halk olarak ideallerinin ve mücadelelerinin takipçisi olacağız” dedi. 

foto: Yılmaz ROJ

14 Temmuz ölüm orucu sürecinde Amed zindanında olan Ali Konkurd Kassel’deki anmada yaptığı konuşmada “PKK direniş hareketidir. 14 Temmuz şehitleri yolumuza ışıktır ve bizi bugünlere getiren onlardır” dedi.

Enternasyonalistler de anıldı 

Öte yandan Hamburg’da Zagros eyaletine bağlı Çarçela’da 9 Temmuz 2018’de Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG’li Jakop Riemer (Şiyar Gabar) ile 6 Temmuz 2015’te DAİŞ çeteleriyle girdiği çatışmada şehit düşen YPG’li Kevin Joachim (Dilsoz Bahar) için de anma etkinliği düzenlendi. Social Centro Kültür Merkezi’ndeki anmaya katılan Riemer’in annesi ve kız kardeşi, “Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.