15 DAİŞ’liye satıldı

Dünya Haberleri —

Ezidi kadın

Ezidi kadın

  • DAİŞ tarafından kaçırılan Êzîdî kadın 4 yılda 15 DAİŞ çetesine satıldı ve 14’ünün tecavüzüne uğradı. Êzîdî kadını köle olarak tutan ve işkence eden Alman vatandaşı DAİŞ’li Hamburg’da yargılanıyor. 

Almanya’da bir DAİŞ’li daha Êzîdî bir kadına uyguladığı zulüm ve işkenceden dolayı yargılanıyor. 

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde yargılanan ve savcılık tarafından ismi açıklanmayan DAİŞ’li kadın “Almanya dışında terör örgütüne üye olmak, katliam, savaş suçu ve insanlığa karşı suça yardım etmekle” suçlanıyor. Bremen’den Suriye’ye giden, ard arda 3 DAİŞ’liyle evlenen kadının iki çocuğu var. Alman vatandaşı olan ve aslen Afganistanlı olan DAİŞ’li kadının son eşi de Alman’dı. 

Köle muamelesi yaptılar

Tanık koruma programına alınan Êzîdî bir kadın mahkemede DAİŞ’li kadın ve eşi hakkında ifada verdi ve işlediği suçları anlattı. Tanık koruma programında olduğu için ne fotoğrafı ne de ismi paylaşılan kadın, yargılanan DAİŞ üyesi kadın ve eşi tarafından köle olarak tutulduğunu ve büyük bir zulme maruz kaldığını söyledi. Şu anda 31 yaşında olan Êzîdî kadın, “Bana zulüm ettiler, köle gibi yanlarında tuttular, işkence uyguladılar” diyerek, tecavüze de maruz kaldığını söyledi. 

Küçük kardeşinden haber yok 

İfadelerinden Şengal’e bağlı Koço köyünden olduğu anlaşılan Êzîdî kadın, kaçırıldığı zaman 23 yaşındaydı. Kardeşiyle birlikte kaçırılmış, satıldıktan sonra ise ondan bir daha haber alamamış. Defalarca satılan Êzîdî kadın, Musul'dan Reqa’ya üstü kapalı koyun kamyonlarıyla götürülmüş.

İşkence gördü, tecavüze uğradı

Mahkemede verdiği ifadede, “Ağustos 2013 ile Aralık 2017 arasında 15 DAİŞ çetesine satıldım. Bunlardan 14’ü bana tecavüz etti” dedi. Hatta bir hafta içerisinde Libya'dan 4 çete üyesine satıldığını ve onlar tarafından da tecavüze uğradığını söyledi.  

Hiç konuşmaz hep döverdi

Êzîdî kadın yaklaşık bir yıl, Alman bir DAİŞ’li ile eşinin yanında esir tutulmuş. Ev işlerini yapmış ve çocuklara bakmış. Burada da şiddete maruz kalmış ve tecavüze uğramış. Bu Alman DAİŞ’li, onu kardeşi ve eşine satmış. En son satıldığı DAİŞ’linin eşi ise şu anda Hamburg'da yargılanan kadın. Onun için “Bana birçok kez kötü muamele yaptı. Benimle hiç konuşmaz hep döverdi” dedi. 

  Kendini mağdur gösteriyor 

Mahkemede eşinin Êzîdî kadına tecavüz etmediğini savunan DAİŞ’li kadın kendisini de temize çıkarmaya çalıştı. Suçlu değil mağdur olduğunu savunan kadın Özerk Yönetim kamplarında 4 yıl kaldığını hatırlatarak, bu sürecin tutukluluk olarak kabul edilmesini talep etti. 

2021’de Almanya’ya döndü

DAİŞ’li kadın 2017 yılının sonunda QSD tarafından yakalandı ve çocuklarıyla birlikte bir kampta kaldı. 2021 yılının sonunda  Alman hükümeti tarafından Almanya’ya getirildi. İşlediği suçlardan ötürü tutuklanarak cezaevine konuldu. 

İnsanlığa karşı suç

Alman hükümeti en son Mart 2022’de 10 kadın ve 27 çocuğu Özerk Yönetim kamplarından Almanya’ya getirdi. Bunların arasında Rheinland-Pfalz eyaletinden bir kadın da var. Bu kadına karşı da “insanlığa karşı suç” ve “savaş suçu” işlediği gerekçesiyle dava açıldı. Bu kadının evinde de bir Êzîdî kadın köle olarak kullanılmış ve çete eşi o kadına birçok kez tecavüz etmişti. 

HAMBURG

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.