21 Türk askeri daha eksildi

HPG açıklaması

HPG açıklaması

  • Türk ordusunun Medya Savunma Alanları'nda yoğun bombardıman eşliğinde devam eden işgal saldırılarına eylemlerle yanıt veren gerilla, 21 Türk askerini daha savaş dışı bıraktı. 

Gerillanın Avaşîn, Zap ve Metîna’daki tarihi direnişi kesintisiz devam ediyor. Direniş Alanları işgalci Türk ordusu tarafından 7 kez kimyasal silahlarla, 26 kez de saldırı helikopteri ve uçaklarla bombalandı. Bu saldırıları boşa çıkaran gerilla, eylemlerle de yanıt verdi; 16 Türk askeri öldürüldü, 5'i yaralandı. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 Haziran günü saat 15.30’da Werxelê Direniş Alanı’nda savaş mevzilerinin çevresine konumlanmak isteyen Türk askerleri, ferdi silahlarla vuruldu; 1'i yaralandı. Saat 19.30’da ise sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü, 1'i de yaralandı. 

Metîna Bölgesi

* Cenga Xabûr Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 Haziran günü saat 08.00’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Akîf savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerlerine müdahale edildi. Birinci eylem kolu, orta otomatik silahlarla vurup 1'ini öldürdü. İkinci eylem kolu ise ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurarak 2'sini öldürdü, 2'sini de yaraladı.

Zap bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 Haziran günü saat 00.30’da Kurêjahro Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen Türk askerleri suikast taktiğiyle vuruldu ve 1'i öldürüldü. 
* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Berxwedan savaş tünellerinde 2 Haziran günü saat 10.00’da çatışmalar yaşanmış ve saat 11.24’te büyük bir patlama meydana geldi.
* YJA Star gerillaları, 2 Haziran günü saat 15.15 ve 19.10’da Karker Direniş Alanı’da konumlanmak isteyen Türk askerlerini, 2 kez suikast taktiğiyle vurdu; 2'sini öldürdü. 
* Türk ordusu, 3 Haziran günü saat 08.30’da bir köpeği Karker Direniş Alanı’nın savaş mevzilerinin içine gönderdi. Bu köpeğin üzerine bağlı olan 1 kafa kamerasına ve 6 fenere el konuldu.
* Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 Haziran günü saat 12.00’da Girê FM Direniş Alanı’nın savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri, pusu taktiğiyle vuruldu; 3'ü öldürüldü. Türk askerleri, saat 13.00’te yine savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyince sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1'i daha öldürüldü, 1'i yaralandı. Türk ordusu, saat 21.00’de helikopterlerle ölü ve yaralılarını alandan götürdü. 

Xakurkê Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Haziran günü saat 06.08’de Girê Şehîd Axîn’deki Türk askerleri ağır silahlarla vuruldu; en az 3'ü öldürüldü. 
* YJA Star gerillaları, 1 Haziran günü saat 05.10’da Girê Şehîd Derwêş’teki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu; 2'sini öldürdü. 

Kimyasal silah ve patlayıcılar

* Türk ordusu, 2 Haziran günü saat 14.00’te Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Zemanî savaş mevzilerini 3 kez kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombaladı. 
* Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 2 Haziran günü saat 11.00’den 11.30’a kadar 4 kez kimyasal silahlarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

* Türk savaş uçakları, 1 Haziran günü saat 20.10’den 20.20’ye kadar Şehîd Şahîn Direniş Alanı'nı 4 kez bombaladı.
* Şehîd Şahîn, Kurojahro, Şikefta Birîndara ve Karker alanları, 2 Haziran’da saldırı helikopterleriyle 9 kez bombalandı. 
* Türk savaş uçakları, 2 Haziran saat 07.00’den 16.47’ye kadar Girê Cûdî Direniş Alanı'nı 4 kez bombalandı. Saat 21.00’de alanda helikopter hareketliliği yaşandı. Gerillanın helikopterlere müdahalesinden sonra alan bir kez daha uçaklarla bombalandı.
* Girê Bahar alanı, 2 Haziran günü saat 17.10’da savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Girê Cûdî Direniş Alanı, 3 Haziran günü saat 01.30’dan 03.00’e kadar helikopterlerle 7 kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.