30 yıllık tutsak bırakılmadı

Giresun E Tipi

Giresun E Tipi

  • 30 yıldır tutsak olan ve birçok hastalığı bulunan İzzettin Sevilgen, 15 Haziran’da tahliye olmayı beklerken, “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle tahliyesinin üç ay ertelendiğini öğrendi. 

Siirt’in Eruh ilçesinde 15 Haziran 1992'de tutuklanan ve dönemin Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde (DGM) yargılanarak, müebbet hapis cezasına çarptırılan İzzetin Sevilgen’in (54) tahliyesi, “Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik” nedeniyle ertelendi. 30 yıldır tutuklu olan Sevilgen, Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi’nden 15 Haziran’da tahliye olmayı beklerken, infazının yakıldığını öğrendi. Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu tarafından çeşitli tarihlerde verilen disiplin cezaları gerekçe gösterilerek tahliye edilmeyen Sevilgen, 1 Temmuz’da ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde tahliye edileceği gün infazının yakıldığı haberinin kendisine verildiğini aktardı. 

Hüsna Sevilgen, telefonla görüştüğü eşinin 30 yıldır zulmün devam ettiğini belirttiğini dile getirerek, "İnfazını yaktıkları için üç ay daha cezaevinde tutulacak. 30 yıl sonra çıkacak diye yaptığımız hazırlık ve mutluluk kursağımızda kaldı. Tek kişilik hücrede kaldığını ve tüm haklarından mahrum bırakıldığını aktardı bize. Cezaevi yönetiminin onu öldürmeden tahliye etmek istemediğini söyledi. Sesi çok kötüydü" dedi. SİİRT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.