36 saatlik ateşkes başladı

Dünya Haberleri —

Rus askeri

Rus askeri

  • Rusya’nın Ukrayna’da tek taraflı ateşkes ilanı Rusya’nın devlet televizyonundan duyurularak uygulanmaya başlandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle ilan ettiği tek taraflı ateşkesin öğle saatleri itibariyle yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Rossiya-1 kanalı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle ilan edildiğini söylediği ateşkes haberine göre, "Bu öğleden sonra temas hattında ateşkes yürürlüğe girdi... 7 Ocak sonuna kadar devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Ateşkes, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından beri ilan edilen ilk büyük ölcekli ateşkes olma özelliğine sahip. 

Rusya Ortodoks Patriği Kirill'in çağrısı üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü ordusundan Ukrayna'da iki taraf arasındaki tüm temas hattında ateşkes uygulamaya başlamasını istedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Putin'in 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatını, Rusya'nın Donbas'ta Ukrayna ordusunun ilerleyişini engellemesi için yapılan bir taktik hamle olarak değerlendirdi.

Zelenskiy'nin danışmanı Mihail Podolyak ise yaptığı açıklamada, "Rusya işgal altındaki toprakları terk etmeli, ancak o zaman bir ateşkes kurulacak. Sizin ikiyüzlülüğünüz bizim için geçerli değil" dedi.

Ukrayna, Rusya güçlerinin girdiği Ukrayna topraklarından çıkmadan ateşkes ilan edilmesini kabul etmediklerini belirterek Putin'in teklifini reddetti. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.