4 aktivist bırakılsın

Yurt Dışı Haberleri —

  • Hollanda Radikal Dayanışma, OPCW’yi protesto ettikleri için tutuklanan 4 aktivist gencin bırakılması amacıyla 2-9 Ocak tarihleri arasında kesintisiz eylem yapma kararı aldı. 

“Siyasi tutsaklara özgürlük” başlığıyla dün yazılı bir açıklama yapan Hollanda Radikal Dayanışma, eylemlerle Hollanda devletine baskı yapmak ve Kürtler üzerindeki baskıyı kamuoyunun dikkatine sunmak istediklerini ifade etti. 

Tutuklanan aktivistlerin bırakılmasını talep eden Dayanışma, “OPCW eylemcilerinin Türkiye'nin kimyasal silah kullanımına ilişkin bağımsız soruşturma talebini destekliyoruz” dedi. 

Savaş suçu protesto edildi

Açıklamasında ayrıca evrensel gösteri hakkına vurgu yapan Dayanışma, “Hollanda devleti adına uygulanan aşırı polis şiddetini kınıyor ve bu saçma davalara karşı çıkıyoruz. Savaş suçlarına karşı yürütülen mücadele herkes tarafından desteklenmeli ve hiçbir şekilde kriminalize edilmemelidir. Herkesin eylem yapma hakkı vardır ve seslerinin duyurmaları için alanlara sahip olmalıdır” çağrısını yaptı.

Ne olmuştu?

Avrupa’nın farklı kentlerinden Kürt gençleri 3 Aralık’ta Den Haag’da gerçekleştirdikleri eylemlerle Türk devletinin kimyasal silah kullanmasına göz yuman Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nü (OPCW) protesto etmişti. Polisin şiddet uygulayarak gözaltına aldığı 44 gençten Sinan Erdoğan, Abdullah Gölbaşı, Hakan Han ve Hugo Gomes Pinto Gutierrez 17 günlük gözaltı süresinin ardından 20 Aralık’ta tutuklanmıştı. Hollanda’nın farklı şehirlerindeki cezaevlerine gönderilen 4 aktivist, 23 Şubat tarihindeki ikinci duruşmaya kadar tutuklu kalacaklar. Gençlerden Serhat Elma’nın ise Fransa’ya sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

ROTTERDAM

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.