4 günde 21 tekne 1200 göçmen

Dünya Haberleri —

Akdeniz'de kurtarılan göçmenler

Akdeniz'de kurtarılan göçmenler

  • İtalya’nın, Lampedusa Adası'na hafta sonundan bu yana kendi imkanlarıyla ulaşan 21 tekne yaklaşık 1200 düzensiz göçmen getirdi. 

Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya Akdeniz üzeri gelen göçmen sayısında büyük artış yaşanıyor. Havaların ısınmasının ve deniz yolculuğunun nisbeten güvenli hale gelmesinin etkili olduğu artışta son bir hafta içerisinde 21 tekne İtalya’nın Lampedusa adasına 1200 göçmen bıraktı. Tunus’tan denize açılan ve Akdeniz'i geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 34 kişi kurtarılırken, bir göçmen boğularak can verdi, yaklaşık 23 göçmenin ise kaybolduğu bildirildi. Kurtarılan 34 göçmen ile 1 göçmenin cesedi İtalya Sahil Güvenlik ekipleri devriye botlarıyla Lampedusa Adası'na getirildi. İtalyan sahil güvenlik yetkililerinin açıklamasını aktaran Associated Press, göçmenlerle dolu yaklaşık 20 teknenin pazartesi gecesi itibarıyla hala denizde olduğunu bildirdi.

Yılbaşında veri 36 bin göçmen
İtalya’ya yılbaşından bugüne deniz üzerinden gelen göçmen sayısı 36 bini geçti. İtalya İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, yılbaşından bugüne deniz üzerinden gelen düzensiz göçmen sayısı 36 bin 610'a ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde ise bu sayı 9 bin 89 idi. Bu rakam söz konusu dönem içinde dört misli artışa renk geliyor.
Kendi imkanlarıyla Akdeniz'i geçebilen ya da kurtarılan göçmenlerin Avrupa'da ilk ayak bastıkları yer ise genellikle İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası oluyor. ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.