4 Kürt mülteci elektrik akımına kapıldı 

Dünya Haberleri —

Foto: Arşiv

Foto: Arşiv

  • İtalya’dan yük trenine kaçak binerek Almanya’ya geçmek isteyen 12 mülteciden 4’ü elektrik akımına kapıldı. Yaralanan biri çocuk üç mültecinin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tutuldukları öğrenildi. 

ERKAN GÜLBAHÇE

AKP ile MHP iktidarının Kuzey Kürdistan’da Kürtlere yönelik imha ve katliam politikası her gün şiddetlenerek devam ediyor. Bu politikalar nedeniyle göç ederek Batı ülkelerine mülteci olarak gelen Kürtlerin payına bu yollarda da ölüm düşüyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü Mardin nüfusuna kayıtlı üçü çocuk ikisi kadın toplam 12 kişi İtalya’da bindikleri yük treni ile Almanya'ya geçmek istedi. Tren Almanya’nın Münih kentine vardıktan sonra mülteciler durakta inmeye çalıştı. 

Üçü ağır yaralandı

Ancak bu sırada mültecilerden dördü elektrik akımına kapıldı. Yaralanan mülteciler hastaneye kaldırıldı. Tedavisi ardından 13 yaşındaki U.A. taburcu edilirken, 15 yaşındaki M.A. ise vücudunun yüzde doksanı yanık olduğu için Bogenhausen kliniğinde tedavi altında tutuluyor. Bekir Değirmenci ve ismi öğrenilemeyen bir mültecinin de bilinçlerinin kapalı olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tutuldukları belirtildi. 

İnmek isterken oldu

İki çocuğuyla yük treninde bulunan Meliha Avcı, kazanın yaşandığı yük vagonuna gece kaçak bir şekilde bindiklerini anlatarak, Almanya’nın Münih kentine trenden inmek istediklerini söyledi. Etraflarının eşya ile dolu olduğunu söyleyen Avcı, trenden çıkmalarının tek yolunun vagon üzerindeki çadırdan geçmek olduğunu dile getirdi. Trenden ilk kuzeni Bekir Değirmenci’nin çıktığı bilgisini veren Avcı, “Oğlum ve kızımın elinde tutarak çocukları trenin üzerine çıkardı. Hava yağmurluydu. Trenin üzerindeki çadır ıslak olduğu için Bekir dengesini kaybetti ve bunun üzerine yukardaki elektrik tellerini tutmaya çalıştı. Elektrik akımına kapıldı. O sırada kızım, oğlum ve yanında bulunan başka biri elektrik akımına yakalandı ve ağır yaralandılar” diye anlatıyor. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.