7 can alan saldırgana 117 suçlama

Dünya Haberleri —

Crimo

Crimo

  • ABD’nin Illinois eyaletindeki 4 Temmuz’daki Bağımsızlık Günü kutlamaları saldırganı Crimo’ya 117 farklı suçlama yöneltildi.

ABD’nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park’ta 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında 22 yaşındaki Robert E. Crimo adlı saldırgan, kalabalığa ateş açarak 7 kişiyi öldürmüş, 39 kişiyi de yaralamıştı. Saldırının ardından polis tarafından yakalanan saldırgana, öldürdüğü her kişi için 3 kez olmak üzere toplamda 21 kez birinci derece cinayet suçlaması dahil toplamda 117 suçlama yöneltildi.

Crimo’ya yöneltilen suçlar arasında, mermi, mermi parçası veya şarapnelin isabet ettiği her kurban için 48 adet cinayete teşebbüs ve 48 adet ateşli silahla ağır cezayı gerektiren müessir fiil suçlaması yer alıyor.

3 Ağustos’ta mahkemeye çıkması beklenen Crimo, başlangıçta 7 kez birinci derece cinayetle suçlanmıştı. Saldırıdan iki gün sonra yapılan ilk duruşmada Crimo suçunu itiraf etmiş ve kalabalığın üzerinde 80 elden fazla ateş ettiğini ifade etmişti.

Crimo’ya şartlı tahliyesiz ömür boyu hapis cezası verilmesi bekleniyor Illinois’ta idam cezasının uygulanmaması nedeniyle Crimo’nun şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor.

WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.