8 Mayıs’ta sol siyaseti savunalım!

Dünya Haberleri —

  • Almanya’nın başkenti Berlin’in Hitler faşizminden kurtuluşunun yıldönümü olan 8 Mayıs’ta, Özgür Kürt Topluluğu “Milliyetçilik alternatif değildir” kampanyası başlatıyor.

 

Özgür Kürt Topluluğu Freie Kurdische Gemeinde e.V.), “Milliyetçilik alternatif deildir-(Nationalismus ist keine Alternative-NIKA)” kampanyası kapsamında ırkçılık ve güvenlik güçlerinin sacı balantılarına karı, Kürt halkı ve arkadaları olarak 8 Mayıs’ta sokaklarda olacaklarını duyurdu. Yapılan açıklamada şunlar belirtildi:“Kapitalizmden çıkı alternatifleri arayan bir hareketin parçası olarak, Alman polisinin dümanca tavrı ve bunun arkasındaki kendini iddet, sokaklarda, karakollarda ve de hapishanelerde vahet ve eziyet ile belli eden adalet sistemi çok tanıdık. Kurumla ırkçılık ile sol hareketlere baskılar birbirlerini karılıklı besleyerek ırkçılık karıtı enternasyonal mücadeleye saldırıyorlar. Bu tehditlere karı dayanımamızı ortaya koyuyoruz. Sol hareketleri kriminalize edilmesine karı koymak için ortak bir blok çarısında bulunuyoruz. Almanya’da devlet kurumları 129. maddeyi öne sürerek anti-faistlere saldırıyor ve bu ekilde gerekli siyasi mücadeleyi ve öz savunmayı da kriminalize ediyorlar. Bu yüzden: 129a/b maddeleri kaldırılmalı, Faizme karı omuz omuza! Antifaist özsavunmamızı oluturalım! Güvenliimizin dayanaı biziz! Bu yüzden; PKK yasaı kaldırılsın! Rojava’yla dayanıalım!"

Özgür Kürt Topluluğu, "8 Mayıs’ta sol siyaseti savunalım! Irkçılık, Patriyarka ve Kapitalizmi yenelim" sloganı ile Berlin Platz der Luftbrücke’de saat 13.00’de yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.