83 bin kişi Etiyopya’ya sığındı 

Dünya Haberleri —

Somali

Somali

  • Somali’den tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Somaliland'deki çatışmalarda yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Çatışmalardan kaçan 83 binden fazla kişi Etiyopya'ya sığındı. 

Birleşmiş Milletler (BM), Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland güçleri ile muhalifler arasında 6 Şubat'tan bu yana devam eden çatışmalar nedeniyle 83 binden fazla kişinin Etiyopya'ya sığındığını açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yapılan açıklamada, Somaliland'deki Las Anod şehri ve çevre bölgelerde devam eden çatışmalar nedeniyle sivillerin Etiyopya'nın Doolo bölgesine geçtiği bilgisi paylaşıldı.

Şimdiye kadar 83 binden fazla sivilin Etiyopya'ya sığındığı kaydedilen açıklamada, sığınmacıların çoğunun çocuk ve kadınlardan oluştuğu vurgulandı.Etiyopya'ya geçen sivillerin çoğunun kalacak çadırı olmadığı ve gıda sıkıntısı yaşadığı belirtilen açıklamada, uluslararası camiaya acil yardım çağrısı yapıldı.

Somaliland güçleri ile muhalifler arasında 6 Şubat'tan bu yana Las Anod kentinde devam eden çatışmalarda ölü sayısı 112'ye yükselmişti. Muhalifler, Somaliland askerlerinin, Sool, Sanaag ve Ceyni bölgelerinden ayrılmasını ve bu bölgelerin Somali devletine bağlanmasını istiyor. MOGADİŞU

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.