ABD'de can kaybı 500 bini geçti

Dünya Haberleri —

❏

  • ABD'de koronavirüse bağlı yaşanan can kayıpları 500 bini geçti. Ülkede kamu binalarındaki bayraklar yarıya indirilirken, ABD Başkanı Biden hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

 

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında bulunan ABD’de virüse bağlı yaşanan can kaybı 500 bini geçti. Vaka sayısının 30 milyona yaklaştığı ülkede, yaşanan ölümler nedeniyle bayraklar yarıya indirildi. ABD Başkanı Biden ve yardımcısı Kamala Harris, Beyaz Saray'da ölenler için düzenlenen törende saygı duruşunda bulundu. Ülkede virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısının Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı'nda yaşamlarını yitirenlerden daha fazla olduğu belirtiliyor.

ABD’de vaka sayılarını derleyen Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre şimdiye kadar 44 milyondan fazla kişi aşılandı.

Aşıda öğretmenlere öncelik

Almanya’da ise salgına ilişkin son verileri paylaşan Robert Koch Enstitüsü ise korana pandemisine bağlı ölümlerin 68 bini geçtiğini, toplam vaka sayısının ise 2 milyon 400 bine yaklaştığını açıkladı.

Vaka sayısının artışı nedeniyle 16 Aralık’tan beri kapanmada olan ülkede 10 eyalette anaokulları ve ilkokullar açıldı. 7 Mart’a kadar uzatılan sert kısıtlamalara rağmen vaka sayısının artışı engellenemiyor. Virüsün farklı varyantlarının ortaya çıkması, normalleşme sürecine ilişkin endişeler yaratıyor.

Öte yandan Federal hükümet ile eyaletlerin aşı sıralamasında öğretmenlere öncelik tanınması konusunda uzlaştığı duyuruldu. Öğretmenler okullardaki yüksek enfeksiyon riski nedeniyle aşı sıralamasında öncelikli gruba alınacak.

Fransa'da bölgesel yasak

Fransa’da koronavirüsün mutasyon geçiren varyantının yoğun görüldüğü Nice kentinin Alpes-Maritimes bölgesinde, 15 gün boyunca hafta sonları sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Başkent Paris’te beşinci ve altıncı bölgede bulunan iki işlek caddede alkol tüketimi nedeniyle korona önlemlerinin ihlal edildiğini açıklayan Paris Emniyeti, sokakta alkol tüketimini 15 gün süreyle yasakladığını açıkladı. Virüsün ve ölümlerin hızla arttığı ülkede toplam vaka sayısı 3 milyon 700 bine yaklaşırken, can kaybı ise 85 bine yaklaştı.

Pandemi nedeniyle zor günler yaşayan ülkelerin başında gelen İtalya'da ise vaka sayısı ve ölümler hızla artmaya devam ediyor. Ülkede vaka sayısı 3 milyona, can kaybı 100 bine yaklaştı.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.