ABD'de kar fırtınası: 53 kişi öldü

Dünya Haberleri —

New York / kar fırtınası

New York / kar fırtınası

  • ABD’nin büyük bir kesimini etkisi altına alan kar fırtınası can almaya devam ediyor. 27 kişi ile en çok can kaybının yaşandığı kent Buffalo oldu. Ülke çapında en az 53 kişi yaşamını yitirdi.

New York eyaletinin Buffalo kentini etkisi alan son 45 yılın en şiddetli kar fırtınası en az 27 kişinin ölümüne yol açtı; çok sayıda sürücü otomobillerinde mahsur kalırken, kar küreme araçları dahi kara saplandı.

Kentucky eyaletinde de yetkililer Cuma gününden bu yana fırtınaya bağlı üç ölüm vakasını teyit ederken, Ohio eyaletinde de otomobil kazalarında en az dört kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

Amerikalılar yoğun ve uzun kar yağışı korkusuyla marketlerdeki temel gıda malzemelerini tüketti, marketlerin rafları boşaltıldı.

Yerel kaynaklara göre bir süper markette yağmalama olayları da yaşandı. Kar fırtınasında mahsur kalan Buffalo kentinin bazı sakinleri Noel’i itfaiye binalarında kutladı.

Kanada'daki Büyük Göller'den Meksika sınırındaki Rio Grande'ye kadar kapsamı genişleyen "ölümcül kar fırtınası", ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını olumsuz etkiledi. NEW YORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.