ABD, Erdoğan'ın F16 açıklamasını yalanladı

Dünya Haberleri —

❏

  • Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın F-16 uçaklarıyla ilgili ABD’nin teklifte bulunduğu yönündeki açıklamasına yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı “böyle bir teklif yok” dedi.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin satın almak istediği F-16 uçağıyla ilgili herhangi bir mali teklifte bulunmadıklarını açıkladı.

Afrika turu öncesi konuşan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin F-35'ler için yapmış olduğu ödemeye karşı ABD’nin yeni bir teklif sunduğunu” açıklamıştı. "1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu” diye belirten Erdoğan’ı ABD Dışişleri Bakanlığı yalanladı. Bakanlık sözcüsü "Savunma Bakanlığı F-35 sorununun çözümü konusunda Türkiye ile istişare içindedir. Ancak ABD, Türkiye'nin F-16 taleplerine herhangi bir finansman teklifinde bulunmuş değil. Savunma Bakanlığı, Türkiye ile F-35 programı, bu anlaşmazlığın nasıl çözüleceği konusunda istişarelerde bulunuyor" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması ardından ABD,  Türk devletini F-35 yeni nesil uçakların üretim sürecinden çıkarma kararı almıştı.

WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.