ABD Kıbrıs’a silah verecek

Dünya Haberleri —

  • ABD, Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunu bir kez daha 1 yıllığına kaldırdı. Karar geçtiğimiz Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından açıklandı. 

1987 yılında yürürlüğe konulan ambargo ilk kez 2020’de kaldırılmıştı. ABD ambargoyu Rus savaş gemilerinin Kıbrıs’ın denetimindeki limanlara girişinin engellenmeye devam edilmesi karşılığında kaldırdı.

Anastasiadis: Dönüm noktası 

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis, Cumartesi günü Twitter’dan yaptığı açıklamada, kararı “büyük bir mutlulukla” karşıladığını ve “bu kararın, iki ülke arasında gelişen, güvenlik meselelerini de kapsayan stratejik ilişkileri yansıtan bir dönüm noktası” olduğunu ifade etti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kararı “politik bir dönüm noktası” olarak nitelendirdi. 

İşgalci Türkiye kınadı!

Türkiye ise Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Cumartesi günü yayınladığı açıklamada kararı kınadı ve ABD’ye, “Ada’daki iki tarafa karşı dengeli politika izleme” çağrısı yaptı. Türk devleti 1974’te işgal ettiği Kıbrıs’ın kuzeyinde askeri varlığını sürdürüyor ve buradaki yönetim üzerinde de hegemonya kurmaya çalışıyor.  LEFKOŞA 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.