ABD ve Rusya uzlaşamadı

Dünya Haberleri —

  • ABD ve Rusya, Ukrayna konusunda ilerleme kaydedemedi.

 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ve Rus mevkidaşı Sergey Ryabkov Pazartesi günü Cenevre’de bir toplantı yaptı. İki ülkeden üst düzey diplomatların da katıldığı 8 saat süren toplantıda; Ukrayna krizi, NATO'nun doğuya genişlemesi, nükleer silahların kontrolü ve siber suçlar gibi konuları ele alındı. Ancak görüşmelerde taraflar uzlaşamadı.

Birbirlerini suçladılar 

Görüşmelerin ardından ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyen temsilciler birbirini suçladı. Ryabkov, "Ne yazık ki ilkeli yaklaşımlarımızda büyük bir eşitsizlik var. ABD ve Rusya, yapılması gerekenler konusunda bazı yönlerden zıt görüşlere sahip” ifadesini kullandı. Sherman da Moskova'nın talep ettiği güvenlik garantilerine atıfla “Rusya’nın önerilerini geri çevirmekte kararlıydık” dedi. Ukrayna, Avrupa ve NATO’yu ilgilendiren konularda buralardan temsilciler olmadan karar almayacaklarının altını çizen Sherman ayrıca krizin sorumlusunun Rusya olduğunu savundu.

Krizin sebebi Ukrayna 

ABD ile NATO, Rusya’nın Ukrayna’yı tamamen işgal etmeyi planladığını ileri sürüyor. Rusya ise böylesi bir planı olmadığını belirtiyor ve asker yığmayı, NATO'ya katılmak isteyen "Ukrayna'nın saldırgan tavırlarına" yanıt maksadıyla yaptığını savunuyor.  CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.