ABD ve Venezuela mahkum takası
Dünya Haberleri —

.
- ABD ile Venezuela arasında mahkum takası gerçekleşti. Venezuela'da tutulan 10 ABD'liye karşı Venezuelalı iş insanı Alex Saab takas edildi.
10 ABD vatandaşı ile bir Venezuelalı mahkumun takasını içeren iki ülke arasındaki anlaşma uygulandı. Mahkum takasında, 10 Amerikan vatandaşına karşı Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yakınlığıyla bilinen iş insanı Alex Saab takas edildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD ile Maduro yönetimi arasında varılan anlaşma uyarınca Venezuela'da hapiste tutulan 10 ABD'li serbest bırakıldı.
Beyaz Saray ayrıca, Leonard Glenn Francis adlı Malezyalı iş insanının da ABD'ye iade edildiğini duyurdu. Dün akşam saatlerinde Teksas'taki Joint Base San Antonio Havalimanı'na ulaşan Amerikalılar, ülkelerine döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.
Öte yandan Washington yönetimi de söz konusu takas anlaşması uyarınca Maduro'ya yakınlığıyla bilinen iş insanı Saab'ı serbest bıraktı. Caracas'ta törenle karşılanan Saab ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Maduro'nun, söz konusu anlaşmadan memnuniyet duyduğunu kaydettiği bildirildi.
Son haftalarda iki ülke arasındaki ilişkiler yumuşamaya başlamış, Maduro 2024'te ülkesinde bağımsız seçimler düzenleyeceğine söz vermişti. WASHINGTON







