Agit’in yoldaşıydı

Yurt Dışı Haberleri —

Hasbi Çakıcı

Hasbi Çakıcı

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve İmralı’da tecrit sisteminin kaldırılması için 127 gün açlık grevi yapan Hasbi Çakıcı yaşamını yitirdi.

Çakıcı 2 yıldır kas erimesi nedeniyle Hollanda’nın Den Haag kentinde tedavi görüyordu. Perşembe günü komaya giren Çakıcı, kas erimesi hastalığı nedeniyle Cuma günü yaşamını yitirdi. Hasbi Çakıcı için Den Haag, Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde taziyeler kabul ediliyor. 

2 Mayıs 2019 tarihinde Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Çakıcı, HDP Milletvekili Leyla Güven’in Öcalan’a uygulanan tecridin sona ermesi için 200 gün boyunca açlık grevine girmesinden etkilendiğini belirterek “Uzun süre düşündüm ve bu sürece nasıl cevap olabileceğimi sorguladım. Bu temelde eylem kararına vardım” demişti. 

Hasbi Çakıcı Batman doğumluydu. İlkokulu Batman'da, ortaokulu Nusaybin'de, liseyi Antalya'da okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi inşaat mühendisliğini 3. sınıfta terk etti. Çakıcı, Kürt Özgürlük Mücadelesi’yle tanışmasını ise şöyle anlatmıştı: “Mahsum Korkmaz (Agit) arkadaşla tanıştıktan sonra Kürt Özgürlük Mücadelesi'ni tanıdım ve aktif çalışmaya başladım. 1979'da tutuklandım, 1983'de şartlı tahliye edildim. 1991'de Avrupa'ya geldim ve Hollanda'nın Den Haag şehrine yerleştim. Burada Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde kültürel faaliyetler sürdürmeye başladım. 1996-97 yılları arasında Kürdistan Ulusal Kongresi KNK'de çalışmalar yürüttüm. Daha sonra tekrar Den Haag DKTM çalışmalarına geri döndüm.”

DEN HAAG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.