Ali için sokağa döküldüler 

Yurt Dışı Haberleri —

Londra'da Ali Baygören için eylem

Londra'da Ali Baygören için eylem

  • Londra’da on binlerce kişi 17 yaşındaki Kürt genci Ali’nin çeteler tarafından öldürülmesi ardından “katil devlet” ve “katil polis” sloganları ile bir kez daha sokaklara çıktı.

DİREN DİCLE ERDEN / LONDRA

Kuzey Londra, hemen her gün artan düzeyde cinayet, gasp, uyuşturucu ve yaralama olayları ile gündeme geliyor.
18 Haziran günü 17 yaşındaki Ali Baygören adlı Kürt bir gencin bıçaklanarak öldürülmesi bardağı taşıran son damla oldu.
Pazarcıklı Ali’nin katil zanlısı olarak gözaltına alınan 15 yaşındaki bir çocuk tutuklansa da toplum bu cinayetlerin asıl sorumlusunun devlet ve polis olduğu görüşünde. Londra’da Pazartesi akşam saatlerinde on binlerce kişi Ali için yeniden sokağa döküldü. Kitle Edmonton Metropolitan Polis Merkezi’ne kadar “katil devlet”, “katil polis”, “çetelere karşı omuz omuza” ve “susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla yürüdü. 

Kortejin en önünde babası vardı
Kortejin en ön saflarında ise Ali’nin babası İbrahim Baygören vardı. Acılı baba polis merkezi önünde yaptığı konuşmada ise “Oğlumu el bebek gül bebek büyüttüm. Ama çeteler oğlumu elimden aldı” dedi.

Hepimizin evine ateş düştü
Britanya Alevi Federasyonu Başkanı Dilek İncedal, “Ali’nin ölümüyle hepimizin evine ateş düştü” dedi. Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal da kapitalist sistemden medet ummak yerine toplumun kendi öz savunmasını geliştirmesi gerektiğini söyledi. Göçmen İşçiler Derneği (Gik-Der) adına konuşan İbrahim Avcil ise çetelerin saldırılarını önlemeyen polisin ve devletin Ali’nin gerçek katili olduğunu vurguladı.

Yetkililerle görüşüldü
Yapılan konuşmaların ardından demokratik kitle örgütlerinden oluşan bir heyet polis merkezi yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdi. 19 Haziran’da da Ali için Londra’da kitlesel bir gösteri yapılmıştı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.