Ali Yavru yaşamını yitirdi

Yurt Dışı Haberleri —

Ali Yavru

Ali Yavru

  • Kürt Özgürlük Mücadelesi’ne uzun yıllardır emek veren Ali Yavru sürgünde hayatını kaybetti.

 

Almanya’nın Uelzen kentinde yaşayan, ilk yıllarından bu yana Özgürlük Hareketi’ne emek veren, zindan direnişçisi Ali Yavru (Xebat Siverek) kanser hastalığına yenik düştü. Uzun süredir tedavi gören Yavru, 6 Nisan Salı günü yaşamını yitirdi.

Urfa-Siverek’te 1955 yılında dünyaya gelen Ali Yavru, 1977 yılından bu yana Kürdistan Özgürlük mücadelesine emek verdi. Altı çocuk babası olan Yavru, PKK davasından uzun yıllar cezaevinde kaldı, birçok açlık grevi direnişinde yerini aldı. Cezaevinden çıktıktan sonra hakkında açılan davalar nedeniyle sürgüne çıkan Ali Yavru, uzun yılardır Almanya’nın  Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Uelzen kentinde mülteci olarak yaşıyordu.

Almanya’da da yargılandı

Yavru hakkında Almanya’daki siyasi çalışmalarından ötürü de bir kaç kez hakında dava açılmıştı. Bu davalardan kaynaklı 6 ay cezaevinde kaldı ve yıllarca imza vererek gözetim altında yaşamı sürdürmek zorunda kaldı.

Tarsus’da defnedilecek

Kürt yurtsever Yavru’ya doktorlar 1 sene önce beyin tümöründen kaynaklı kanser tanısı koymuşlardı. Yavru’nun cenazesi işlemler ardından Cuma gününe kadar Türkiye’ye gönderilecek. Anne ve babasının mezarının bulunduğu Tarsus’ta toprağa verilecek.

UELZEN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.