Almanya'da zamlara protesto

Dünya Haberleri —

  • Almanya'nın doğusundaki birçok kentte binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösterilerde zamlar ile hükümetin enerji ve Rusya politikası protesto edildi.

 

Tepkiler sokağa taşındı

Rusya'ya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan yaptırımlar diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Almanya'da da başta enerji ve gıda olmak üzere çok sayıda sektörde ağır zamlara neden oldu. 

Ancak halk bu zamlara tepkili. Pazartesi günü akşam saatlerinde Almanya’nın doğu eyaletlerindeki birçok kentte sokağa çıkanlar zamları ve hükümetin politikalarını protesto etti. 

Binlerce kişi katıldı

Polis sadece Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yaklaşık 20 ayrı yerde 11 binden fazla protestocunun toplandığını bildirdi. Thüringen eyaletinde bulunan Gera kentinde düzenlenen gösteriye yaklaşık 4 bin kişi katılırken, Saksonya-Anhalt ve Saksonya eyaletlerindeki gösterilere katılım da yoğun oldu. Göstericiler, tepkilerini sloganlar ve ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla ortaya koydu.

Yaptırımların kaldırılması istendi

Protestolarda koalisyon hükümetinin enerji politikasının yanı sıra Rusya ile ilişkiler de eleştirildi. Göstericiler Rusya’ya yönelik yaptırımlara son verilmesini ve Rus gazını Avrupa'ya taşıyan doğal gaz nakil hattı Kuzey Akım 2'nin yeniden faaliyete geçmesinin sağlanmasını istedi.  BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.