Almanya vicdani retçi Ruslara iltica verecek

Dünya Haberleri —

  • Almanya, Rusya'da askerliği reddedenlere iltica hakkı tanıyacak. Üçlü koalisyon hükümetinin ortaklarından Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller, savaşa gitmek istemeyen Rus vicdani retçilere sığınma hakkı tanınmasından yana. 

 

Bakanlar duyurdu

SPD’li İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Frankfurter Allgemeine Zeitung'a verdiği demeçte Rusya'da askere gitmeyi reddedenlerin, iltica başvurusunda bulunabileceğini açıkladı. Faeser "Ciddi baskıyla tehdit edilen asker kaçakları kural olarak Almanya'da uluslararası koruma elde edebilir" dedi. 

FDP’li Adalet Bakanı Marco Buschmann da "kısmi seferberlik" etiketiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Görünen o ki birçok Rus anayurdunu terk ediyor. Putin'den nefret eden ve liberal demokrasiyi seven herkes Almanya'da memnuniyetle karşılanır" dedi. 

Muhalefetten destek

Muhalefetteki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) de Rus vicdani retçilerin sığınma başvurularının kabul edilmesinin kolaylaştırılmasından yana. 

Rusya’yı terk ediyorlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çarşamba günü ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından askere gitmeyi reddeden Rus vatandaşları havayolu ve karadan ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Sınırlarda ve havalimanlarında yoğunluk ve kuyruklar oluşmuş durumda. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.