Almanya, Ziraat Bankası'na kayyım atadı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya'nın Bankacılık Denetleme Kurulu (BaFin),  “Yüz milyonlarca euroluk kredilerde uyumsuzluk ve mevduat toplamadaki şüpheler” nedeniyle büyük cezalar kestiği Ziraat Bank AG’ye kayyım atıyor.

 

BaFin, Türkiye’nin en büyük bankası olan ve Almanya’da 7 şubesi bulunan Ziraat Bankası’na getirdiği büyük yasaklar ardından şimdi de kayyım atıyor. BaFin’in bu kararı, Almanya'daki 50 yıllık bankacılık tarihinde bir olacak.

BaFin’in 26 Ağustos 2021 tarihli kararında Ziraat Bankası’na para cezası kesmiş, büyük miktarlarda kredi veremeyeceğine, yüksek miktarlarda mevduat alamayacağına ve piyasa üzerinden faiz veremeyeceğine hükmetmişti. Karar gereğince ayrıca Ziraat Bank AG için Türkiye’nin önerdiği 4 genel müdür ise “Risk yönetimini bilmemesi, Avrupa’da hiç çalışmamış olması, kredi alanında tecrübesinin olmaması, bankacılıkla ilgili bilgiye sahip olmaması” nedeniyle reddedilmişti.

Almanya’nın Türkiye ile ilişkilerinden kaynaklı Ziraat Bankası’na kilit vurmadığı, fakat işletemez duruma getirildiği yorumları yapılmıştı.

BaFin, Ziraat Bankası’na ilişkin aldığı sert kararlar ardından şimdi ise bankaya kayyım atıyor. BaFin tarafından Özel yetkili Genel Müdür atananacağı belirtilirken, banka üzerindeki denetim ve inceleme sürecinin ise tümüyle kapanmadığı kaydedildi.

FRANKFURT

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.