Mustafa T. tahliye edildi 

Yurt Dışı Haberleri —

Fotoğrafta avukat René Bahns ile Mustafa T. görülüyor 

Fotoğrafta avukat René Bahns ile Mustafa T. görülüyor 

  • Alman Ceza Yasası’nın 129. maddesinden yargılanan Mustafa T.’nin karar duruşması dün Münih kentindeki mahkemede görüldü.  Mustafa T.’ye 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Accak Kürt tutsak denetimli serbestlik şartı ile tahliye edildi.

Mahkemede Mustafa T.’nin siyasi faaliyetleri, bağış kampanyası düzenlemesi, merkezi Kürt etkinlikleri için otobüs ayarlaması ve taziye dileklerinde bulunması suç olarak kabul edildi. Stuttgart Eyalet Mahkemesi’nde 129b’den yargılanan 5 Kürdistanlı’nın davasına izleyici olarak katılması da suçlamalar arasında yer almıştı. 

Sağlık durumu iyi değil

Karara ilişkin gazetemize bilgi veren Mustafa T.’nin avukatı René Bahns, müvekkilimin sağlık durumu kötü olduğu için mahkemenin  hızlı bir şekilde sonuçlandığı söyledi. Müvekkili Mustafa T.’nin savunmasında Türkiye’nin kendisine ve ailesine karşı uyguladığı baskıcı politikasından bahsettiğini vurgulayan Bahns, “Duruşmaya katılan Türkiye uzmanı da müvekkilimin söylediklerini onayladı” dedi.

9 Kürt halen tutsak

Almanya’da halen 9 Kürt aktivist politik gerekçelerle tutuklu ya da hükümlü. Tutsaklar, Alman Ceza Yasası’nın 129 a/b maddelerinden yargılanıyor.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.