Almanya’da DKTM kongreleri

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’nın Esslingen, Heilbronn, Freiburg ve Bodensee kentlerinde Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (DKTM) kongrelerini gerçekleştirildi.

 

ESSLİNGEN

Esslingen DKTM, 10. olağan kongresini gerçekleştirdi. Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan kongrede siyasal gündem değerlendirmesinde, Türk devletin işgal saldırısına karşı HPG gerillaların direnişinin sahiplenmesi gerektiğini belirtildi. “İzleyici olmayacağız, dört parça Kürdistan’da süren savaş karşısında mücadelemize sonuna kadar sahip çıkacağız. Önder Apo'ya yönelik ağır tecriti kırmak içinde ne gerekiyorsa yapacağız" değerlendirmesi yapıldı.Yıllık faaliyet raporlarının okunduğu, yürütülen çalışmaların ele alındığı kongrede eşbaşkanlığa Faruk Mutlu ve Sevda seçildi.  

 

BODENSEE

Bodensee DKTM ise 5.kongresini gerçekleştirdi. Kongrede yapılan konuşmalarda Kürt kazanımlarına dönük saldırılar karşısında Avrupa’daki mücadelenin önemine vurgu yapıldı.  Eşbaşkanlığa Ahmet Mardin ile Gülten Maraş olarak seçildi. 

FREİBURG

Freiburg DKTM’de 60 kişinin katılımıyla 11. kongresini gerçekleştirdi. Siyasal sürecin ve faaliyetlerin değerlendirildiği kongrede 8 komisyondan oluşan 49 kişilik meclis üyeleri belirlendi. Eşbaşkanlığa ise Leyla Dersim ve Salih Tori seçildi. Kongrenin sonunda yılların emektarı Xalo’ya üstün emeğinden dolayı Meclis adına bir ödül verildi.

HEİLBRONN

Heilbronn kentinde ise DKTM 8. kongresini gercekleştirdi. KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç yaptığı konuşmada "Türk devleti, Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarla mücadelemizi tasfiye etmek istiyor. Bunun karşısında büyük direniş sergileyen gerilla ile birlikte olduğumuzu göstermek için alanlarda olmalıyız" dedi.

Kongrede yürütülen tartışmalarda korona nedeniyle çalışmaların zayıf kaldığı, üyelik kampanyasının güçlü yürütülmediği, halkla ilişkilerin yetersiz kaldığı yönünde eleştiriler dile getirildi.  33 kişilik meclis üyesinin belirlendiği kongrede eşbaşkanlığa Gülistan Ateş ve Şevket Çelik seçildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.