Almanya’da insidans 500'ü aştı

Dünya Haberleri —

Almanya’da sıkı korona kısıtlamaları ile 2G plus kuralı devam ediyor. FOTO: AFP

Almanya’da sıkı korona kısıtlamaları ile 2G plus kuralı devam ediyor. FOTO: AFP

  • Almanya’da salgınının başlangıcından bu yana insidans değeri ilk kez 500’ün üzerine çıktı. 

Robert Koch Enstitüsü tarafından dün açıklanan son verilerine göre; ülke çapında yedi günlük insidans değeri 497.1'den 515.7'ye yükseldi. Geçtiğimiz iki günde de ülkede üst üste vaka rekoru kırılmış, fakat insidans değeri 500’ün altında kalmıştı.

52 bin 504 yeni vaka

Ülke genelinde günlük yeni vaka sayısı 52 bin 504 olarak kaydedildi. Günlük vaka sayılarındaki rekor ise geçtiğimiz hafta Cuma günü 92 bin 223 olarak kaydedilmişti. Hafta sonları daha az test yapıldığı için, bildirilen sayıların da bununla orantılı daha düşük olduğu ifade ediliyor.

Ölü sayısı 47

Öte yandan virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin günlük sayısı 47 olarak açıklandı. Bir hafta önce bu sayı 77 olarak tespit edilmişti. Böylece Almanya’da koronadan dolayı hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 115 bin 619’a yükseldi. Salgının başlangıcından bu yana virüse yakalananların toplam sayısı ise 7 milyon 965 bin 977’ye ulaştı. 

Lauterbach: Sık test yapın 

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD) ise Omicron nedeniyle vatandaşları haftada birkaç kez hızlı test yapmaya çağırdı. Dün Bild am Sonntag gazetesine demeç veren Lauterbach’a göre; güçlendirici aşı olmuş kişiler de enfekte bir kişiyle temas ettikten sonra daha dikkatli olmalı ve her gün hızlı bir test yapmalılar. Lauterbach ayrıca koruyucu etkisi yüksek FFP2 maskelerinin takılmasını da tavsiye etti.

Almanların çoğu zorunlu aşıdan yana 

Öte yandan anketlere göre Almanya’da halkın büyük bir çoğunluğu zorunlu aşılamayı destekliyor. Bu, Fikir Araştırma Enstitüsü Insa tarafından Bild am Sonntag için 1004 katılımcıyla yapılan temsili bir anketin sonucu. Ankete göre, katılımcıların yüzde 60 zorunlu aşılamayı desteklerken, yüzde 33 buna karşı çıktı. Yüzde 71'i de federal hükümetin korona politikasında net bir yön vermediğini düşüyor. Ankete katılanların yüzde 61'i ise SPD’li Başbakan Olaf Scholz'un korona siyasetinde yeterli liderlik göstermediğini söylerken, yüzde 26'sı ise tam tersine inanıyor. 

Gösterilere katılımlar artıyor

Almanya’da korona önlemlerine karşı Pazartesi günü yapılan gösterilere katılanların sayısı son birkaç hafta içinde yüzde 46 arttı. Federal Polise göre; 27 Aralık'ta 179 bin 200 kişi toplam 967 gösteriye katıldı. 3 Ocak'ta 1090 gösteriye 236 bin katılımcı ve geçen Pazartesi günü 1309 gösteride 261 bin 400 katılımcı vardı. Yetkililere göre, sonbahardaki enfeksiyon dalgasından önce Almanya’da 10 binden az insan önlemlere karşı gösteri yaptı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.