Almanya’da ırkçılara operasyon

Dünya Haberleri —

Foto: AFP

Foto: AFP

  • Binlerce polisin Almanya’ın birçok kentinde gerçekleştirdiği operasyonda aşırı sağcı "Reich Yurttaşları" örgütü üyeleri gözaltına alındı. Örgüt Almanya'nın savaş sonrası anayasasını kabul etmiyor ve destekçilerine hükümeti zor kullanarak devirme çağrısı yapıyordu.

Almanya'nın büyük bir bölümünde, devleti zorla devirmeye çalıştığı iddia edilen aşırı sağcı şüphelilere karşı binlerce polis bir dizi baskın düzenledi.

Federal savcılar yaklaşık üç bin polisin Almanya'nın 16 eyaletinden 11'inde 130 yerde baskın yaptığını açıkladı.

Polisin hedefinde olan ve terör örgütü olarak kabul edilen "Reich Yurttaşları" adlı aşırı sağcı örgüt Almanya'da Nazi rejiminin yıkılmasıyla sonlanan 2.Dünya Savaşı sonrası ülkenin yeni anayasasını kabul etmiyor ve destekçilerine hükümeti devirme çağrısı yapıyordu.

Savcılar gözaltına alınan 25 kişiden 22'sinin örgüte üye Almanya vatandaşı olduğunu geri kalan üç kişinin örgüte destek sağladığını ve birinin Rusya vatandaşı olduğunu açıkladı.

Almanya'nın yanı sıra İtalya ve Avusturya'da eş zamanlı olarak iki kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Savcılar örgütün kimlikleri "Heinrich XIII P. R." ve "Rüdiger v. P." olarak açıklanan liderlerinin de geçen sene "Almanya'da mevcut devlet düzenini yıkmak ve yerine kendi devlet biçimlerini getirmek amacıyla terör örgütü” kurmakla suçlandığını açıkladı.

Federal savcılar gözaltına alınan 25 aşırı sağcı örgüt üyesinin Kasım 2021'den beri ideolojileri doğrultusunda mevcut düzeni sonlandırmak amacıyla plan yapmakla suçlandığını da duyurdu. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.