Almanya’da yaşayan Kürt genç sınır dışı ediliyor

Yurt Dışı Haberleri —

Bülent Çelik

Bülent Çelik

  • Siyasi baskılardan kaynaklı 3 yıl önce Almanya'ya göç eden Bülent Çelik, Türkiye'ye teslim edilmek için havalimanında bekletiyor.

Türkiye'de siyasi baskılar nedeniyle 3 yıl önce Almanya'ya yerleşen Hakkarili Kürt genç Bülent Çelik, Frankfurt Havalimanı'ndan Türkiye'ye teslim edilmek üzere bekletiliyor. Çelik’in telefonu elinden alındığı için kendisinden haber alınamıyor.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt Çelik'in sınır dışı edilmesine tepki göstererek, sosyal medya hesabından Cuma günü şu paylaşımlarda bulundu: “Son zamanlarda Almanya çok sayıda yurtsever Kürtleri Türkiye'ye deport etmeye çalıştı. Dün (Perşembe) akşamdan bu yana Bülent Çelik adında bir yurtsever Kürt Frankfurt Havalimanı’nda Türkiye'ye deport edilmek üzere bekletiliyor. Ailesi ve yakınları endişeli ve kaygılıdır. Bülent Çelik’e Cuma günü öğlene doğru Türkiye’ye isteği dışında zorla deport edileceği söylenmiş. Frankfurt havaalanında telefonu elinden alınmış ve kimsenin kendisine ulaşmasına izin verilmiyor. Avukatı yok. Ailesi iradesi dışında ve cezası olmasına rağmen gönderilmesine tepkili yardım bekliyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.