Almanya’dan ‘yasaklarız’ uyarısı

Dünya Haberleri —

Almanya’daki protestolarda aşı karşıtı pankartlar da açılıyor.

Almanya’daki protestolarda aşı karşıtı pankartlar da açılıyor.

  •  Almanya’da hükümetin korona salgınıyla mücadele politikası protesto edilmeye devam ederken, Adalet Bakanı Buschmann “Gerekirse gösteriler yasaklanır” dedi.

 

Almanya'nın çeşitli kentlerinde, hükümetin Covid-19 salgınıyla mücadelede uyguladığı politikalara tepki gösterildi. Pazartesi akşamı Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin 20 farklı bölgesinde yaklaşık 15 bin, Thüringen eyaletinin pek çok kentinde de yaklaşık 17 bin gösterici hükümetin Covid-19 salgınıyla mücadelede aldığı önlemleri protesto etti. Bayern, Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Brandenburg eyaletlerinde yapılan gösterilere de yoğun katılım oldu. Brandenburg eyaletinin Cottbus şehrindeki gösteriye aşırı sağcıların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Rostock ve Bautzen’daki gösterilerde polis ile göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. 

Her Pazartesi yapılıyor

Almanya'da özellikle pazartesi akşamları çeşitli kentlerdeki aşı karşıtları ve hükümetin Covid-19 politikasını eleştirenler, internet üzerinden sözleşerek gösteriler düzenliyor. Eylemlere aşırı sağcıların da yoğun bir şekilde katıldığı belirtiliyor.

Bakan’dan yasak sinyali 

Alman Adalet Bakanı Marco Buschmann ise polise yönelik artan şiddet ve kural ihlalinin devam etmesi durumunda hükümet karşıtı gösterilerin yasaklanabileceğini söyledi. Funke Medya Grubu’na konuşan Buschmann, salgın önlemlerine karşı yapılan protestoların artık kontrolden çıkmaya başladığını belirterek buna daha fazla müsamaha göstermeyeceklerini söyledi ve ekledi: “Anayasal bir devlet olarak, polis memurlarına veya gazetecilere yönelik şiddeti hiçbir koşulda kabul edemeyiz.”

2G Plus da yetmeyebilir

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da ülke genelinde kafe ve restoranlar için getirilen ‘2G Plus’ uygulamasının yetersiz kalabileceğini söyledi. 

Üçüncü aşı önemli 

Lauterbach, “Artan Omicron varyantlı vakalar karşısında alınan güncel önlemler yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle vatandaşların üçüncü hatırlatma aşılarını olmaları büyük önem taşıyor” dedi. 

Booster aşılılar muaf

7 Ocak’tan beri Almanya’da kafe ve restoranlar için ‘2G Plus’ kuralı uygulanıyor. Yani, iki aşısını yaptıranlar veya iyileşenler restoranlara ve kafelere girerken aktüel negatif test ibraz etmek zorunda. Ancak “Booster” olarak adlandırılan hatırlatıcı üçüncü aşıyı yaptıranlar testten muaf tutuluyor.  BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.