Almanya’nın Newrozu Berlin'de başladı

Yurt Dışı Haberleri —

Berlin Newrozu

Berlin Newrozu

  • Almanya'nın başkenti Berlin'de startı verilen 50’inci Önderlik Newroz’u “Newroza Serkeftinê ya Serdemê” sloganıyla Kurdistan merkezli yaşanan deprem mağdurlarına adandı.

Oranienplatz’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları deprem sonrası ilk Newroz'un heyecanını dayanışma ruhu ile karşıladı. Depremde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Tertip Komitesi, Kurdistan'da yaşanan depremde devletin sömürgeci katliamcı yüzünü bir defa daha açığa çıkarttığını vurgulayarak, “Devlet depremzedelere yardım etmedi üstelik yapılan yardımlarıda engelledi. Halkımızın yarasını sarmayı görev kabul ediyoruz” dedi. Dest-Dan Kadın Meclisi Sözcüsü Seda Tanrıkulu ise, “Bugün Berlin Adıyaman’dır, Maraş’tır, bütün deprem bölgesidir. İnsanlar enkaz altındayken Türk devleti Rojava’yı bombalıyordu. Demokratik özerkliğin yaratıcısı Önder Öcalan’a selam Newroz piroz bê” diyerek sözlerini bitirdi.  

Etkinlikte Heyva Sor’un depremzedeler için standların yanı sıra Dest-Dan Kadın Meclisi ve HDP’de seçim stantları da açıldı. Sahnede Suriye Demokratik Konseyi Yürütme Komitesi Eşbaşkanı İlham Ehmed, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Sol Parti Eşbaşkanı ve sanatçılar Hozan Aydin, Hani Mojtahedy, Şivan Perwer, Beser Şahin, Bengi Agirî ve Neshwan Hariki depremde yaşamını yitirenleri anarken deprem mağdurları ile dayanışma mesajları verdi.BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.