Amborgoya rağmen 11 fabrika

Rojava' da fabrika

Rojava' da fabrika

  • Özerk Yönetim, bölgeye yönelik ambargoya rağmen 11 fabrika açtı. Bu fabrikalar 2 binden fazla kişiye iş imkanı sağlıyor.

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nden Mensûr Mehmûd, bölgede başlayan çatışmanın ardından ve küresel ekonomik krize rağmen Özerk Yönetim'in ekonomik sektörleri desteklediğini söyledi.Özerk Yönetim’in bölgede açtığı 11 fabrika şöyle: Dêrik’te Zozan Yoğurt ve Peynir Fabrikası, Cizre 1.Yem Fabrikası, Qamişlo’daki Cizre 2. Yem Fabrikası, Reqa’daki Yem Fabrikası, Qamişlo Zeytin Fabrikası, Hesekê Tekstil Fabrikası, Hesekê Karton Fabrikası, Hesekê Plastik Hortum Fabrikası, Hesekê Tuz Fabrikası ve Hesekê Pamuk Fabrikası. Bu fabrikalarda 2 bin 335 kişi çalışıyor.

Çiftçilerin ürünlerini Özerk Yönetim’e satmanın faydasını gördüğünü belirten Mehmûd, “Çiftçiler, pamuğu Özerk Yönetim'e satıyor, ardından fabrikaya taşınıyor. Tohumları da zeytin fabrikasına gönderiliyor ve zeytin çıkarılıyor. Bu zeytin yağı ithalatını engelliyor. Ayrıca hayvancılıkla uğraşanlar için yem çıkarılıyor” dedi.

Özerk Yönetim, bu fabrikaların yanı sıra gıda, ilaç ve giyim gibi özel fabrikaların açılmasını da destekliyor. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.