Apê Rıfat Elazığ’a uğurlanacak

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Kurdistan devrimine gönül vermiş, bu uğurda bir ömür mücadele içinde olan herkesin Apê Rıfat olarak tanıdığı Rıfat Çelebi’nin cenaze töreni Nürnberg’de yapıldı. Vasiyetinde Kurdistan’a defnedilmek istedini söyleyen Apê Rıfat yurda gönderilecek. 

MURAT AYDIN/NÜRNBERG

PKK’nin öncü kadrolarından, Kurdistanlı Öğrenciler Birliği’nin (YXK) kurucusu şehit Hüseyin Çelebi’nin babası Rıfat Çelebi için Nürnberg'de cenaze töreni düzenlendi. “Beni Kurdistan’a gömün” diyen Rıfat Amca vasiyeti üzerine Elazığ’da toprağa verilecek. 
Rıfat Çelebi (87) tedavi gördüğü Nürnberg Hallerwiese Hastanesi’nde 21 Mayıs Pazar günü yaşamını yitirdi. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yıllardır emek veren Rıfat Çelebi için Medya Halk Evi'inde cenaze töreni düzenlendi. Törene FED-GEL Eşbaşkanı Sait Öztürk, KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Partizan, MLKP, ATİF, Alman Sol Parti, Xeta-Sor temsilcileri ve çok sayıda Kurdistanlı ve dostları katıldı. 

Yolumuzu aydınlattı
Medya Halk Evi'inde Pir Ali Bali tarafından okunan deyişlerle Alevi inancına uygun cenaze töreni düzenlendi. FED-GEL Eşbaşkanı Sait Öztürk yaptığı konuşmada, “Rıfat Çelebi, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin takipçisi, emekçisi, militanıydı. Başkan Apo'ya büyük bir sevgi duyuyordu. O’nun fedakarlığından, emeklerinden, mücadeleci kişiliğinden çok şey öğrendik ve yolumuzu aydınlattı” dedi. 

Mücadelen yerde kalmayacak
Çelebi’nin “Ben mezara kadar bu mücadelede yer alacağım. Borcumu ödeyeceğim. Siz de mücadelenize, direnişinize, dilinize ve kültürünüze sahip çıkın" sözlerini hatırlatan Öztürk şöyle devam etti: “Biz de buradan Rıfat Amcamıza söz veriyoruz: Tüm ezilen halklar özgür yaşama kavuşana kadar yürüdüğü yoldan mücadelemizi sürdüreceğiz. Gönlün rahat olsun. Bil ki senin emeklerin, bedellerin, mücadelen yerde kalmayacak. Başkan Apo'nun, ailemizin ve Kürt halkının başı sağ olsun.”  

Söz veriyoruz
KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise "Rıfat Amcanın ömrü mücadele içinde geçti. Oğlu şehid Hüseyin'in yoldaşı, kadınların, gençlerin yoldaşı oldu. Deneyimlerini, tecrübelerini hem yol arkadaşlarıyla hem de toplumla paylaştı. Özgür bir toplum için, yıllardır baskı, zulüm, inkar edilen halkı için her türlü emek ve fedakarlıkta bulundu. Devletlerin, egemenlerin her türlü zulmünü gördü ve tanık oldu. Rıfat Amca zulüm karşısında hiçbir zaman boyun eğmedi, her zaman direndi, halkların mücadelesini verdi. Bir kez daha özgürlük mücadelesi şehitlerimize ve Rıfat Amcamıza söz veriyoruz, özgürlük mücadelesinin başarısı için tüm gücümüzle çalışacağız" diye konuştu. 

Oğlunun bayrağını taşıdı
Rıfat Çelebi’nin dayısının oğlu Teyfik Yavuz ise şunları belirtti: "Rıfat Amca Kürt halkının ve Kurdistan'ın özgürlüğü için ömrü boyunca hiçbir tereddüt içine girmeden mücadelesini sürdürdü. Çok iyi bir babaydı, o şehit oğlunun yolundan gitti, oğlu babasının öğretileri ile Kurdistan'ın ve Kürt halkının özgürlüğün için şehit düştü. İyi bir babaydı, şehit oğlunun bayrağını aldı, oğlunun mücadelesini, emekleriyle, fedakarlıklarıyla gerçekleştirmeye çalıştı. İyi bir yurtseverdi, halkına hizmette hiçbir zaman geri adım atmadı. Işıklar içinde uyusun. Yeri şehit oğlu Hüseyin ve diğer şehitlerimizin yanı olsun.”

Elazığ’da defnedilecek
Törende ayrıca Partizan, MLKP, Almanya Sol Parti, ATİF temsilcileri ile Rıfat Amcanın mücadele arkadaşı Rudolf, TEV-ÇAND emekçisi Amele ve birçok mücadele arkadaşı söz aldı. Ardından lokmalar dağıtıldı. Yapılan konuşmalar ardından Rıfat Çelebi'nin cenazesi Nürnberg Cemevine götürüldü ve burada da cenaze töreni düzenlendi. 
“Beni Kurdistan’a gömün” diyen Rıfat Çelebi'nin cenazesi bugün (Perşembe) Elazığ’da olacak. Rıfat Amca, Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Çakan köyünde toprağa verilecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.