Asıl sorumlular sizlersiniz 

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Cenevre’deki BM ofisi önünde 3 günlük oturma eylemine başlayan Kürdistanlılar, gerillalara karşı savaş suçu işleyen Türk devletine sessiz kalan BM ile Avrupa devletlerine tepki göstererek “Asıl sorumlular sizlersiniz” dedi.

Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları’ndaki Zap ve Avaşîn bölgelerine 17 Nisan’da başlattığı işgal saldırılarına tepkiler büyüyor. Bir haftayı aşkındır aralıksız bir şekilde alanlarda Türk devletinin işgal saldırılarını protesto eden Avrupa’daki Kürdistanlılar dün de Cenevre’deki Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde 3 günlük oturma eylemine başladı. 

Uyarılarda bulundular 

Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen Kürdistanlılar, öğlen saatlerinde ise basın açıklaması yaptı. Açıklamayı İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) adına Fidan Güler yaptı. Güler, “Tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden bu katliam konseptine karşı bugün katliamın asıl sorumluları olan BM ve Avrupa devletlerine uyarıda bulunuyoruz. Katliamcı ve ihanetçi güçlerle ortaklılığınızı sonlandırın” diye seslendi. 

Eylemler sürecek

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi Zozan Serhat, BM’ye seslenerek “Tüm dünya gözünü, kulağını ve ağzını kapatmayı sürdürüyor. Kürt’ün toprağına, yaşamına, havasına, doğasına ve hayvanına insanlık dışı saldırılarak Kürt halkını topyekûn yok etme çabası içerisinde olan Türk devletine destek vermeyi sürdüren bu devletlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

NATO desteği teşvik ediyor 

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Merkezleri (KCDK-E) adına konuşan Mehmet Ali Hoca da “NATO ve Uluslararası devletlerin desteğini arkasına alan faşist Türk devleti ve ihanetçi ortakları Kürdistan'ın kentlerini, dağlarını ve köylerini bombalamayı sürdürüyor” diyerek, saldırılara karşı her yerde eylem yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Açıklama sonrası Kürdistanlılar ve dostları "Dem dema azadiyê ye” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganıyla BM önünde oturma eylemine geçti.

HABER MERKEZİ

 

İşgale karşı Düsseldorf’ta buluşalım

Kürdistan’ın dört parçasından 50’yi aşkın parti, inanç örgütü ve kurum, Kürtler ise dostlarını Düsseldorf’ta işgal saldırılarına karşı yapılacak merkezi eyleme davet etti.

Türk devletinin KDP ortaklığında Zap ve Avaşîn’e yönelik işgal saldırısı Almanya’nın Düsseldorf kentinde “Kurdistanê Biparêze/Kürdistan’ı Savun” şiarıyla 30 Nisan Cumartesi günü merkezi bir eylemle protesto edilecek. Eyleme, Almanya ile Hollanda ve Belçika da yaşayan Kürtler ve dostları katılacak. Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’ya dönük eş zamanlı saldırıları ile KDP ihanetenin protesto edileceği eylemde, uluslararası güçlerin sessizliği de kınanacak. Kitle, saat 10.00’da DGB binası önünde toplanacak. 

Tüm parçalar birlikte

Aralarında YNK, Tevgêra Gorran, KCDK-E, TJK-E, PYD, PÎK, FEDA ve PÇDKS’nin de bulunduğu 4 parçadan 50’yi aşkın parti, örgüt ve kurum yaptıkları ortak açıklamayla eyleme katılım çağrısında bulundu. 

“Zap ve Metina’daki saldırı sadece gerillaya karşı değil tüm Kürdistan halkına ve değerlerinedir” denilen açıklamada, tüm Kürdistanlı parti, kurum, aydın ve sanatçılara Kürt halkının kazanımlarını korumak ve geleceğini garanti altına almak için sömürgeci Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarına karşı ulusal bir ruhla karşı çıkma çağrısı yapıldı.

Ulusal kıyafetlerle katılalım

“Saldırılara sessiz kalmak sömürgecilerin katliam politikalarına hizmet etmektedir” denilen açıklamada, gerillanın direnişini sahiplenmek için eyleme ulusal kıyafetlerle katılma çağrısı yapıldı. 

Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt de “Tüm Kürtler hangi fikirden ya da parçadan olursa olsun Kürdistan topraklarına sahip çıkmalı, işgale ve işbirlikçiliğe karşı durmalı. Her Kürt’ün kapısına kilit vurarak, iş yerlerini kapatarak Düsseldorf’taki yürüyüşe katılmalı” dedi.

Bizimle sokaklara çıkın

Defend Kürdistan (Kürdistanı Savun), Women Defend Rojava, RiseUP 4 Rojava, Interventionistische Linke, Ende Gelände ve AZADΠ Hukuk Bürosu da eyleme destek veriyor. Alman örgütler yaptıkları ortak açıklamada, “NATO ve özellikle Almanya, silah ihracatının yanı sıra mali ve siyasi destekleriyle neden soykırım suçuna ortak oluyor? Ve dünyanın geri kalanı neden sağır edici bir şekilde sessiz?” diye sordu.

Ayrıca “Kürdistan’da devrim ve oluşturulan sisteme yönelik saldırıları hep birlikte protesto edelim. Gelin bizimle sokaklara çıkın” çağrısı yaptı. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.