Asla affetmeyeceğiz!

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Hanau’daki ırkçı saldırıda kardeşini kaybeden Çetin Gültekin, “Naaşı günlerce bizden kaçırıldı, kardeşimle vedalaşamadık. Bunu asla affetmeyeceğiz” dedi.

Hessen Eyalet Meclisi bünyesinde kurulan Araştırma Komisyonu Hanau Katliamı’nda hayatını yitirenlerin ailelerini dinlemeye dün devam etti. Komisyonla görüşen Unvar ve Gültekin aileleri; emniyet, yargı ve siyasetçilerin katliam karşısındaki tutumunu eleştirdi. Olay gecesi polisin; sonrasında ise siyasilerin de görevini yapmadığını hatırlatan aileler, inisiyatif olarak katliama ilişkin soruşturmanın sonuca ulaşması için mücadele ettiklerini belirtti.

Cenazeler kaçırıldı

Katliamda kardeşi Gökhan Gültekin’i kaybeden Çetin Gültekin, olay gecesi polisin çaresiz ve agresif davranışlarından söz ederek hiçbir şekilde bilgi alamadıklarını söyledi. Günlerce kardeşinin naaşını hastanelerde aradığını anlatan Gültekin, “Ailelerin izni olmadan otopsi yapıldı. Kardeşimle vedalaşamadık. Naaşı günlerce bizden kaçırıldı, asla affetmeyeceğiz” dedi. Gültekin, otopsinin sadece kurşun çıkarılarak yapmadığını, organlarının da çıkarıldığını fotoğraflarla gösterdi. 

Sorularımız cevapsız

Katliamda hayatını kaybeden Ferhat’ın annesi Serpil Temiz Unvar da tekrardan olay gecesini anlatmak zorunda kalmanın ne kadar zor olduğunu belirterek, “Giderek çoğalan sorularımıza cevap alamıyoruz” dedi.

Oğlu Ferhat’ın ölüm belgesinde yazılan saat ile katliam saati arasında en az 5 saatinin olduğuna dikkat çeken Unvar, “Oğlumun kaç saat olay yerinde yaralı halde kaldığını düşünmeden edemiyorum” diye konuştu. 

Unvar, siyasetçileri de şu sözlerle eleştirdi: “Yapılan onca hatayı nasıl telafi edeceksiniz? Irkçı katliamlarının son bulması için hangi adımları atıyorsunuz? Bu toplumda gerçekten bir şeyleri değiştirmek istiyor musunuz? Oğlum Facebook'ta ‘Biz sadece unutulduğumuzda ölmüş olacağız’ diye paylaşım yapmıştı. Eğer geleceğimiz için bir şeyleri başarırsak, evlatlarımızın isimleri ve anıları sonsuza dek yaşayacak.”

Komisyonun görüşmelerinin ardından aileler kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarıyla bir eylem yaptı.

WİESBADEN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.