ATİK 26. kongresini yaptı

Yurt Dışı Haberleri —

ATİK 26. kongresi

ATİK 26. kongresi

  • Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) Frankfurt şehrinde 26. kongresini düzenledi. Kongreye Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden delegeler ve dinleyiciler katıldı.

Avrupa çapında 1986 yılından itibaren mücadele yürüten ATİK'in salgından dolayı ertelemek zorunda kaldığı kongre hafta sonu Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşti ve 2 gün sürdü. ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan’ın açılış konuşması yaptığı kongrede MLPD, SYKP, Sarı Yelekliler, Yeni Kadın ve Tevgera Ciwanên Şoreşger adına katılan temsilciler de konuşma yaptı. ICOR, Azadî e.V,  ADHK, AvegKon, Avrupa'da Komün, Xeta Sor, SLAI COBAS, Carc, Meksika Tutsaklarla Dayanışma Komitesi, KOMintern ve Georges Abdallah için üniter kampanya kurumları da dayanışma mesajları gönderdi. Ayrıca Mehmet Ali Alabora, Barış Atay, Volkan Yaraşır ve Temel Demirer de kongreyi selamladı. Ermeni Soykırımı’nda hayatını yitirenlerin anıldığı kongrede gazeteci ve yazar Hayko Bağdat soykırıma dair bir konuşma yaptı. 

G7 zirvesi protesto edilecek

Kongrenin ikinci gününde ise ATİK'in hazırladığı faaliyet raporunun tartışılarak, yeni yönetim organları seçildi ve ardından önergeler sunuldu. Kongrede, Haziran ayında Almanya'da gerçekleşecek olan G7 zirvesi karşıtı eylemine merkezi katılım kararı alındı. Son olarak delegelerin önerisi üzerine 24 Nisan’da sonlanan oturum soykırımda katledilen Ermeni halkına atfedildi.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.