Avrupa’dan direnişe selam

Yurt Dışı Haberleri —

Londra

Londra

  • Türk devletinin 17 Nisan’da Güney Kürdistan’da PKK’ye yönelik KDP’nin işbirliğiyle başlattığı işgal operasyonlarına karşı Kürdistanlılar alanlara çıkmaya devam ediyor.

Cumartesi günü yapılan gösterilerde sık sık “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Terörist Erdoğan” sloganı atıldı. Gösteri yapılan yerler arasında; Fransa’nın başkenti Paris başta olmak üzere Drancy, Rennes ve Bordeaux ve Marsilya kentleri ile İngiltere’nin başkenti Londra ve Belçika’nın başkenti Brüksel de vardı. 

Bordeaux

Gerillaya destek olmalıyız

Marsilya’da Avrupa Parlamentosu Bürosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını ve kimyasal silah kullanımını teşhir etti. Eylemde “Gerillaya destek olmak için her gün alanlara akmalı, ne gerekiyorsa yerine getirmeliyiz” mesajı öne çıktı.

Londra’da yürüyüş vardı

İngiltere’nin başkenti Londra’da da işgale karşı yürüyüş vardı. Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ), Britanya Kürt Kadın Meclisi ve Londra Kürt Halk Meclisi tarafından organize edilen yürüyüşe çok sayıda Kürdistanlı katıldı. 

Brüksel’de gaz maskeli eylem

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de bir grup eylemci, işgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan’da gerçekleştirdiği kimyasal saldırılara dikkat çekmek için gaz maskeli bir eylem yaptı.

HABER MERKEZİ

İsveçliler: Hepimiz PKK'liyiz

Stockholm

İsveç'in başkenti Stockholm'de yüzlerce kişi "NATO'ya hayır" yürüyüşü yaptı. Cumartesi günü Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan grup, iktidardaki Sosyal Demokrat Parti binası önüne kadar yürüyerek NATO’ya girmek için Türkiye’nin şantajlarına boyun eğen hükümeti protesto etti. Protestoya katılanlar, İsveç'in NATO'ye girmemesini ve hükümetin Türkiye'nin isteklerini kabul etmemesini istedi. PKK bayrakları açan göstericiler, “Hepimiz PKK'liyiz” sloganı attı.

STOCKHOLM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.