Ayık'a iğneleri verilmiyor

Hülya Ayık

Hülya Ayık

  • Yüzde 76 engelli ağır hasta tutsak oğlu Devrim Ayık’a yapılması gereken iğnelerin verilmediğini aktaran Hülya Ayık, “Bu devlet bize vedayı bile çok görüyor” dedi. 

 

32 yaşındaki hasta tutsak Devrim Ayık, sağ gözünü tamamen kaybetmiş ve sol gözünde de 30 derece miyop olup yüzde 76 engeli durumuyla cezaevinde koşullarında hayatını idame etmeye çalışıyor. Anne Hülya Ayık, oğlunun cezaevi koşullarında kalamayacağını belirterek, söz konusu durumun işkence olduğunu söyledi. Ayık, Eskişehir Cezaevi yönetiminin keyfi uygulamaları nedeniyle oğlunun ağır hastalıklarına rağmen bir yıldır hastaneye gidemediğini söyledi. Oğlunun hastaneye götürüldüğü sırada "ağız içi arama" dayatmasıyla karşı karşıya kaldığını belirten Ayık, şunları aktardı: “Heyet raporları alması gerekiyor ve hastaneye götürüldüğünde ağız içi araması yapıldığı için Devrim bunu kabul etmiyor ve hücre cezaları veriliyor. Geçen hafta konuştuğumuzda son iğnesini vurduğunu, başka iğnesinin kalmamasına rağmen heyet raporu verilmediğini söyledi.” 

Tutsakların yaşamlarının son evresinde tahliye edildiklerini, cezaevlerinde ölüme terk edildiklerini dile getiren Ayık, “Bu devlet bize bir vedayı bile çok görüyor. Devrim’le konuştuğumuzda, her an ameliyata alınması durumu olduğunu söyledi. Hastalığının tedavisi yok ve bunun yanında ilerlemesini engelleyen ilaçları da vermiyorlar. Böyle bir hastanın cezaevinde kalmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Bir gün ansızın Devrim’in haberinin de gelmesinden korkuyorum” dedi.

Tutsakların sistemli bir şekilde ailelerinden uzak cezaevlerine götürüldüklerini söyleyen Ayık, “Ailelerden kilometrelerce uzağa götürüyorlar, bu da büyük bir mağduriyettir. Biz bir yıldan fazladır dilekçe yazmadığımız yer kalmadı ama hiçbir dönüş alamadık. En azından Antalya Cezaevi’ne getirilse, haftada bir yanına gideriz. Devlet her zaman ‘ya bendensin ya da yoksun’ anlayışıyla yaklaştı” şeklinde konuştu.  ANTALYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.