Baba-oğul birlikte uğurlanacak

Dünya Haberleri —

  • Almanya’nın Duisburg kentinde Ren Nehri’nde akıntıya kapılarak hayatını yitiren Kürt baba ve oğul yarınki tören ardından köyünde son yolculuğuna uğurlanacak.

 

Duisburg’da 6 Eylül Salı günü 9 yaşındaki Emir nehrin kıyısında oynarken bir geminin yarattığı dalganın etkisiyle suya kapılarak sürüklenmiş, oğlunu kurtarmak isteyen 64 yaşındaki baba Beşir Kandemir de suya atlamıştı. Suda kaybolan baba ve oğlunun cesetleri iki gün süren uzun uğraş ve aramalar sonucu bulundu. Otopsi işlemleri devam eden baba ve oğul için Çarşamba günü Duisburg’da tören yapılacak. Baba ve oğulun cenazesi ise Rhein Ruhr Saal’de saat 12.00’de yapılacak tören ardından köyüne uğurlanacak. Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Kırkpınar köyünden olan acılı Kandemir ailesi ise cenaze töreni öncesinde taziyeleri kabul ediyor. 

Beşir Kandemir çeviri de yapıyordu

Mühendis olan Beşir Kandemir 1977 yılında kazandığı ODTÜ Jeoloji Mühendisliği bölümünü maddi sıkıntılar nedeniyle bıraktı. Aynı yıl Almanya’da Bochum Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’ne kayıt yaptırdı. Duisburg Belediyesi’nde çalışan Kandemir, 1980-90 yıllları arasında ise Avrupa’ya gelen mültecilere destek oldu ve onlara tercümanlık yaptı. Ayrıca Alman yazar ve sosyolog Jord Hagen’in Kürt dili üzerine çalışmalarını Almanca’dan Kürtçe-Türkçe’ye çevirdi.   DUİSBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.