Bahmut yerle bir oldu

Dünya Haberleri —

Bahmut

Bahmut

  • Rusya ile Ukrayna savaşında doğu hattında düğümün çözüleceği yer olarak kabul edilen Bahmut kenti 14 aylık savaşta tamamen yıkıldı. 

Rusya Savunma Bakanlığı, kuvvetlerinin Bahmut şehrinde ilerleme kaydettiğini bildirirken Ukraynalı üst düzey askeri yetikililer kentin cephe hatlarından fotoğraf paylaşarak bunu yalanladı. Bahmut bir yıl iki aydır yoğun çatışmalara sahne oluyor. Kent çatışmalar sonucu neredeyse tamamen yok oldu.
Rusya, Bahmut'u Ukrayna'nın doğusunda daha fazla toprak ele geçirmek için bir ilerleme noktası olarak görüyor. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus güçlerinin Bahmut'un batı mahallelerindeki iki konut bloğunun kontrolünü ele geçirdiği, hava indirme birimlerinin kuzeye ve güneye takviye sağladığı belirtildi.
Söz konusu açıklamanın ardından Telegram hesabında fotoğraflar paylaşan Ukraynalı Albay General Oleksandr Syrskyi ise “Düşmanı beklenmedik bir şekilde sık sık vuruyor, stratejik hatları korumaya devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu. Kendisi ve yanında askeri üniformalı üç adamın haritayı ele aldığı fotoğrafı ise “Bahmut cephesi. Savunmamız devam ediyor” başlığı ile paylaştı.

Karşılıklı yalanlamalar
Bakhmut saldırısına liderlik eden özel Wagner askeri gücünün komutanı Yevgeny Prigozhin, şehrin kontrolünün yüzde 80 oranında ele geçirildiğini iddia etti. Kiev, birliklerinin geri çekilmeye hazırlandığı iddialarını defalarca kez yalanladı.
Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesinin Rusya tarafından görevlendirilen başkanı Vladimir Saldo, ABD merkezli bir düşünce kuruluşunun Ukrayna kuvvetlerinin Dnipro Nehri’nin doğu yakasında mevzilendiği yönündeki haberini yalanladı.
Telegram hesabı üzerinden açıklamada bulunan Saldo, “Dnipro Nehri’nin doğu yakasında düşmanın dayanağı yok. Ordumuz o bölgeyi tamamen kontrol ediyor. Düşman, savaşçılarımız tarafından etkisiz hale getirilmeden veya suya itilmeden önce iniş yaparak selfie çekiyor olabilir” ifadelerini kullandı. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.