Barcelona’da Öcalan konseri

Yurt Dışı Haberleri —

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklarla dayanışma konseri afişi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklarla dayanışma konseri afişi

  • Katalonya’nın başkenti Barcelona’da “Dona, Vida, Libertat!” (Jin jiyan azadî) sloganı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklarla dayanışma konseri düzenlenecek.

28 Ocak’ta gerçekleştirilecek konseri Kürt dostları, Azadi Platformu, Ciemen ve dayanışma grupları ile sivil toplum örgütleri organize ediyor. Gerçekleşecek konser hakkında bilgi veren Kürt siyasetçi Faruk Doru, konserde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile dayanışma mesajlarının verileceğini ifade etti. “Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkı ve Abdullah Öcalan ile tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için. Dona, Vida, Libertat! (Jin, Jiyan, Azadi!)” sloganı ile düzenlenecek konserin Katalonya parlamentosundaki ve hükümetteki sol, sosyalist ve bağımsızlık yanlısı partilerin desteği ile gerçekleştirdiklerini belirten siyasetçi Faruk Doru, konser ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

"Kürt halkının maruz kaldığı baskıcı saldırılarla yüzleşmek için" düzenlenen dayanışma konserine Hünerkom çatısı altında sanat faaliyetlerini sürdüren Diyar Dersim katılacak. Dersim’in yanı sıra konserde Katalan sanatçılar Clara Peya, Ebri Knight, Las Bajas Pasiones, Lil Rusia, Adala ve Mabel Flores sahne alacak.

Konser 28 Ocak Cumartesi Saat 19:00’da La Farga , Hospitalet de Llobregat adresinde gerçekleştirilecek. .

Konsere ilişkin detaylar:

https://www.ticketic.org/ca/entrades/Concert-Solidaritat-Kurdistan

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.