Basel, Yeşil Sol Parti için seferber

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Basel’de oluşturulan Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu seçime dair hazırlıklarını tamamladı. Şimdi 29 Nisan’da halkı sandığa taşımaya hazırlanıyor. 

ERDOĞAN ZAMUR/BASEL

Yeşil Sol Parti olarak seçime girecek olan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın yeni hedefi bu seçimde oylarını yüzde 50’nin üstüne çıkarmak. Basel’de oluşturulan Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu seçime dair hazırlıklarını tamamladı. Şimdi 29 Nisan’da halkı sandığa taşımaya hazırlanıyor. 

Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu’nun halkı sandığa taşımak için çalıştığını belirten Mehmet Karahan, “İsviçre, Almanya ve Fransa üçgeninde kalan Basel Seçim Koordinasyonu’nda Emek ve Özgürlük ittifakı birleşenlerinin olduğu 25 kişi yer alıyor. Sandık güvenliği için müşahitlerimiz hazır. Oy verme 29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında olacak. Otobüs tuttuk, seçmenleri oy vermeye taşıyacağız. 4 bölgede otobüs kaldırarak, Zürih’e götüreceğiz. El bildirilerini dağıtıyoruz. Kitlemiz çok heyecanlı. Partimizi bir kez daha birinci yapacağız” dedi.

Sıkı çalışıyoruz
Seçim koordinasyon üyesi Seyit Maniş ise ağır bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek “Maraş merkezli depremde kendi ailemden de çok sayıda yakınımı kaybettim. Bizleri ölüme terk eden devletin gitmesi için çalışıyoruz” dedi.
Maniş, oy hakkı bulunan yüzlerce seçmene ulaştıklarını belirterek, “Kayıtları bulunmayan ve seçmen yaşına ulaşan, buraya yeni gelenlerin kayıt işlemlerine yardımcı olduk. Basel’de geçmiş dönem seçimlerinden kalma başarı ve  deneyimimiz var. Geçmiş dönem üstünde bir başarıya ulaşmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaşadığımız ağır sürecin farkında olarak mevcut olan sistemin yıkılabilmesi, halkımızın geleceği için tüm gücümüzü seferber ederek çalışmalarla sıkı sıkıya sarılıyoruz” dedi.

Artık yeter
Seçim çalışmalarında aktif olarak görev yapan Sakine Tosun ise “Halkımız oyunu kendine, kendi partisine vermeli. Bu zülüm, bu esaret bitsin. Kendi insanımız için, kendi halkımız için oyumuzu kendi partimize verelim. Bu zülüme, bu felakete artık yeter diyelim” diye belirtti.
Yıllardır Basel’de yaşayan Muşlu Abdülselam Sakık, “Kimin oy hakkı varsa mutlaka gidip oy kullanmalı, kendini geri çekmemeli. Bu seçim Kürtler için bir varlık yokluk meselesi. Eğer bu seçimi kaybedersek, biz de yok oluruz” dedi.

Kadınlarla çalışıyoruz
Cumartesi insanlarından Mine Nazari 2 yıldır Basel’de. Seçim çalışmalarında aktif olarak yer alan Nazari, “Kadın çalışmalarımızı bileşenlerimizin kadın yapılarıyla ortaklaşa sürdürüyoruz. Seçmen kayıtlarının kontrolü ve yenilenmesi dahilinde ev ev dolaştık, Yeşil Sol Parti'nin seçim broşürlerini seçmenlere ulaştırdık. Adımız Yeşil Sol Parti şu anda ama biz HDP ruhunu taşıyarak çalışıyoruz” diye belirtti. 
Nazari, “Bu seçim 7-8 maaş alan muktedirlerin bir kilo soğan alamayan insanlara olan baskısının, zulmünün, haksızlığının, eşitsizliğinin giderilebilmesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen Galatasaray Meydanı'nın Cumartesi Anneleri’ne yasaklanması ve ülkede süren topyekun anti demokratik uygulamar kapsamında diktatörün devrilebilmesi adına büyük bir fırsattır” dedi.

Herkes oy kullanmalı
Mustafa Demir ise, “Seçmenlere ulaşmak için düğün, işyeri ve kahvehaneler başta olmak üzere kitlelerin bulunduğu alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Oldukça yoğun bir ilgi ve coşku ile karşılanıyoruz. Çalışmalarımız sadece Basel’de değil, Almanya, Fransa'ya komşu olan Basel kantonu sınırlarında da seçmenlerin yakın bulundukları sandıklara taşınmasını sağlıyoruz. Türkiye ve Kurdistan'daki yaşananlara karşı mevcut olan rejime karşı verilecek her bir oyun öneminin farkındayız” diyerek herkesin oy kullanması gerektiğini vurguladı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.