Bayık: Bizimle savaşan NATO'dur

Cemil Bayık

Cemil Bayık

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, önceki akşam Stêrk TV'de yayınlanan söyleşisinde Kürtlere karşı devam eden savaşı yürüten asıl gücün NATO olduğunu belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, önceki akşam Stêrk TV'de yayınlanan söyleşisinde Kürtlere karşı devam eden savaşı yürüten asıl gücün NATO olduğuğunu belirterek, herkesin şunu çok iyi bilgemis gerektiğini söyledi: "Bu karar, NATO kararıdır ama Türkiye pratikte bunu uyguluyor. KDP de NATO kararına uygun olarak Türkiye’nin yanında hareket ediyor."
Eşbaşkan Cemil Bayık'ın uzun ve kapsamlı söyleşisinde NATO ile ilgili bölümler şöyle: 

26 Ağustos 2016’da başladı

Şu anda devam eden Medya Savunma Alanları'ndaki savaş, 14 veya 17 Nisan’da başlamadı; esasta 26 Ağustos 2016’da başladı. Türkiye, Cerablus’a girdiği gün dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile dönemin Federe Kürdistan Başkanı Mesûd Barzani Ankara’daydı. ABD, Türkiye ve KDP o kararı aldı. Türk devleti, bunun üzerine Cerablus’a girdi. Bakur’da Kürt halkı üzerinde uygulanan politikadaki ısrar; Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî’nin işgali; Heftanîn, Xakurkê’de başlayıp süren Medya Savunma Alanları'ndaki saldırı, bunun gereğidir. 

Savaşı yürüten NATO'dur

Zap ve Avaşîn’de süren savaşta belki Türkiye göz önündedir ama bu savaşı yürüten Türkiye değil, NATO’dur. Biz NATO’ya karşı savaşıyoruz. Aslından PKK’nin kurulduğu günden beri NATO’ya karşı savaşıyoruz, çünkü NATO her yönüyle üyesi Türkiye’ye yardım ediyor. Yardım etmeseydi savaşı bugüne kadar sürdüremezdi. Türkiye bu savaşı sürdürüyorsa NATO’nun yardımıyladır. Bu karar, NATO kararıdır ama Türkiye pratikte bunu uyguluyor. KDP de NATO kararına uygun olarak Türkiye’nin yanında hareket ediyor. Halkımızın, herkesin bunu çok iyi bilmesi gerekiyor. 

Sebepsiz yere söylemiyoruz

Sebepsiz yere bu savaşın arkasında NATO var ve pratikte de KDP ile bu savaşı yürütüyor, demiyoruz. Tekrar ediyorum; 26 Ağustos 2016’da Ankara’da Erdoğan, Biden ve Barzani görüşmesinin ardından Cerablus’a yönelik savaşın başlamasını kararlaştırdılar. Bunun üzerine de Heftanîn’den Xakurkê’ye, Rojava ve Başûrê Kurdistan’da adımlar adıldı. Şu anda her gün herkesin gözü önünde kimyasal kullanılıyor fakat kimse sesini çıkarmıyor. Hatta kullanılan kimyasalı araştırmak için bir heyet gelmek istedi fakat İngiltere gelişlerini engelledi. İngiltere neden bu heyetin gelmesine izin vermiyor? Çünkü heyet gelip kimyasalı tespit ettiğinde, bu onlar için de sorun yaratacak. Bundan dolayı kendi gerçekliklerinin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Ayrıca İngiltere, Türkiye’ye yeni silah veriyor. KDP onların kararı doğrultusunda Türkiye ile hareket ediyor. 

Hava sahası ABD'nin

Şu anda Irak’ın hava sahası ABD’nin kontrolü altında, eğer istemezse Türk devletinin uçakları Irak ve Güney Kürdistan’a giremez. ABD hava sahasını açtığı için Türkiye’nin uçakları ve helikopterleri gelip keşif yapıp bombalayabiliyor. Bu neyi gösteriyor? Bu savaşın arkasında NATO ve ABD var. 

NATO istemezse 
Rojava'ya saldıramaz

NATO istemezse Türkiye, Başûr ve Rojava’da böyle saldırılar gerçekleştirip şehirleri, alanları ele geçiremez, bombardıman yapamaz, ormanları kesip doğayı tahrip edemez, bölgeyi insansızlaştıramaz. Tüm bunları izinle gerçekleştiriyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.