Berlin ve Dresden’de çadır eylemleri

Yurt Dışı Haberleri —

Berlin'de Federal Parlamento önünde çadır eylemi

Berlin'de Federal Parlamento önünde çadır eylemi

  • KCDK-E’nin çağrısı ile Avrupa kent ve ülke parlamentoları önünde tecridi kırmak için başlatılan girişimler kapsamında Almanya’nın başkenti Berlin'de ve Dresden’de bilgilendirme standları ve çadır eylemi yapıldı.

KCDK-E’nin çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecridi kırmak için başlatılan girişimler kapsamında Almanya’nın başkenti Berlin'de ve Dresden’de bilgilendirme standları ve çadır eylemi yapıldı. “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” küresel kampanyasının bir parçası olarak yapılan eylemlerde bildiriler dağıtılıp, duyarlılık çağrısı yapıldı. 

Federal Parlamento önünde
Almanya'nın Başkenti Berlin'de küresel kampanya kapsamında başlatılan çadır eylemi ve bilgilendirme çalışması ikinci gününde sürdü. Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin'in düzenlediği etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ki tecrit ve fiziki özgürlüğü için açıklama yapıldı, alanlarda olacağız dendi. Yapılan açıklamalarda, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 25 yıl önce gizli servislerin de dahil olduğu uluslararası bir komplo ile kaçırılarak Türkiye’de götürüldü ve İmralı adasında tutuluyor. 25 yıllık Imralı işkence sisteminde rehin alınan Kürt Halk Önderinden 32 aydır haber alınamıyor. Kürt Halk Önderi şahsında Kürt Halkına yönelik uygulanan tecriti kıracak ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana dek alanlarda olacağız” denildi.



Dresden'de çadır açıldı
Almanya’da yapılan çadır eylemleri ve bilgilendirme standlarının bir diğeri de Dresden kentinde kuruldu. “Kürt Halk Önderi Öcalan'a Özgürlük ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm “ hamlesi kapsamında Uta Kadın Meclisinin organizesiyle Alberplatz meydanında açılan çadıra yoğun ilgi vardı. Die Linke milletvekili Mirko Schulze katıldığı eylemde kampanyaya destek açıklaması yaptı. Schulze, “Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğü için hep birlikte dayanışma içinde mücadele etmemiz gerekiyor. “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm “ hamlesine destek ve birlikte mücadele için buradayım” dedi.
Kadın sözcüsü Fate Han da milletvekilleri ve siyasi partilerden CDU, SPD, FDP ve Yeşillere tecride ilişkin dosyaları teslim ettiklerini aktardı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.